امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

سوء استفاده کسپرسکی از روزنامه جام جام + تحلیل خبری از خبرگزاری فارس

دیسنا - وب سایت خبری و آموزشی شرکتها و محصولات آنتی ویروسhttp://press.jamejamonline.ir/Styles/Images/logo.png Fars News Agency
http://antivirus.durantash.com/images/disna/kl-logo-black.jpg
پیرو انتشار خبر ویروس regin ( رجین یا رگین ) توسط کمپانی امنیتی Symantec ، نشریات و رسانه های ایرانی نیز خبر شناسایی این ویروس را منتشر کردند .
ولی همانطور که گفتیم برخی رسانه های ایرانی که عمومآ جزء شبکه خبرپراکنی کسپرسکی ( کاسپرسکی ) هستند با دستکاری اصل خبر ، نام کسپرسکی را در کنار نام شرکت سیمنتک آوردند تا از این ویروس هم برای خود تبلیغ کنند .
ولی در بین رسانه ها ، خبری در روزنامه جام جم درباره ویروس regin نظر ما را به خود جلب کرد .

در ابتدای خبری که روزنامه جام جم درباره ویروس regin و یا با عنوان " کشف خطرناک‌ترین ویروس رایانه‌ای " منتشر کرده جمله خنده دار و در عین حال قابل تآملی گفته شده :

روزهای گذشته دو شرکت امنیتی سیمانتک و کسپرسکی تقریبا به‌طور همزمان از کشف ویروس رایانه‌ای جدیدی با نام Regin خبر دادند که با هدف جاسوسی از اسناد دولتی کشورهای زیادی طراحی شده است.  "
این در حالی است که کسپرسکی هیچ نقشی در شناسایی و تجزیه و تحلیل ویروس regin نداشته و اولین بار خبر شناسایی این ویروس فقط توسط شرکت امنیتی سایمنتک منتشر شده است .

همانطور که میدانید این اولین بار نیست که شرکت روسی کسپرسکی با سرقت نام ویروسها و سوء استفاده از ناآگاهی خبرنگاران رسانه ها سعی در فریب دادن خوانندگان و کاربران دارد .
هنگام انتشار اخبار ویروس های استاکس نت ، دوکو ، فلیم ، مینی فلیم ، گاوس و .. هم کسپرسکی به طریقی سعی کرد تا به کاربران و خوانندگان اخبار فضای سایبری تلقین کند که این شرکت اولین بار این ویروس ها را شناسایی کرده است .

جالب اینکه نمایندگان و فروشندگان آنتی ویروس های کسپرسکی با بی شرمی و وقاهت هر چه تمام تر شناسایی این ویروس ها را به کسپرسکی نسبت میدهند .


ولی ما با مورد دیگری نیز روبرو شدیم :

خبرگزاری فارس در خبری با عنوان " فیس‌بوک برای مقابله با بدافزارها دست به دامن یک شرکت امنیتی شد. " با دستکاری خبر سعی کرده طوری وانمود کند که آنتی ویروسهای غول امنیتی ترندمیکرو ( Trend Micro ) قدرت کافی ندارند .
ولی اصل موضوع قرارداد همکاری فیس بوک با شرکتهای Trend Micro , F-Secure و ESET چیست ؟

حدود 1 سال پیش شبکه اجتماعی فیس بوک قراردادهایی با 2 شرکت ترندمیکرو ( پی سی سیلین ) و اف-سکیور منعقد کرد .

فیس بوک ابزار ویروس یابی Trend Micro را پیشنهاد میدهد .


بر طبق این قراردادها اگر سیستم کاربری هنگام گشت و گذار در فیس بوک ، آلوده تشخیص داده میشد ، ابزارهای ویروس یابی ( نه نرم افزارهای آنتی ویروس ) این 2 شرکت برای ویروس یابی و اسکن سیستم به کاربر پیشنهاد میشد .

و حالا فیس بوک مشابه همان قراردادها را با شرکت ای ست سازنده ضد ویروسهای نود32 بسته است .
ولی نکته دیگری که باید به آن توجه شود این است که کاربران در صورتی که از نسخه های اصلی و معتبر آنتی ویروس استفاده نکنند و به هر دلیلی به ویروس ها ، تروجانها و دیگر بدافزارها آلوده شوند ، این ابزارها کمک چندانی به آنها نمیکند .

یعنی زمانی کاربر به آلوده بودن سیستمش پی می برد که کار از کار گذشته است .

از طرفی شرکت فیس بوک در پستی که در وب سایتش منتشر کرده دلیل انعقاد قرارداد با شرکت ESET را این موضوع اعلام کرده که احساس کرده وجود یک ابزار ویروس یابی دیگر بجزء 2 ابزار قبلی ، میتواند کمک بیشتری به کاربران کند .


ولی موارد نادرست خبر منتشر شده توسط خبرگزاری فارس چیست :

جدا از بحث اینکه چرا خبرگزاری فارس پیش از این خبری از قرارداد همکاری فیس بوک با شرکتهای ترندمیکرو ( پی سی سیلین ) و اف-سکیور منتشر نکرده ، موارد زیر در خبر اخیر منتشر شده توسط خبرگزاری فارس قابل تآمل است .


1- " قرار بود این دو شرکت نرم افزارها و برنامه های ضدویروس خود را در اختیار فیس بوک قرار دهند . "

پاسخ : اصلآ قرار بر ارائه ضد ویروس نبوده .

فقط قرار بوده از ابزارهای ویروس یابی آنلاین این شرکتها ( ترندمیکرو و اف-سکیور ) استفاده شود که شد .



2- " با توجه به تداوم مشکلات امنیتی، فیس بوک از شرکت ESET خواسته تا ابزاری رایگان برای اسکن کردن فیس بوک در اختیار این سایت قرار دهد. "

پاسخ : کدام مشکلات ؟ فیس بوک هیچ اشاره ای به مشکلات نکرده !!!

شرکت فیس بوک اعلام کرده احساس کرده ، وجود یک اسکنر ویروس دیگر میتواند مفید باشد .

هم اکنون صدها کمپانی فناوری مانند Cisco , IBM , VMware , Citrix , Oracle , Buffalo , HP , DELL از سرویسها و محصولات Trend Micro استفاده میکنند و هیچ همکاری با شرکتهایی مانند ESET ندارند .

اگر قرار به وجود مشکل بود قطعآ آنها خیلی سریعتر از فیس بوک به سراغ ESET می رفتند .



3- " اسکنر شرکت ESET بلافاصله بعد از ورود کاربران به فیس بوک به اسکن کردن محتوای آن می پردازد . "

پاسخ : این ابزارها اصلآ قرار نیست محتوای فیس بوک را اسکن کنند .

این ابزارها فقط در صورت تشخیص آلودگی در سیستم کاربر ، کاربر را ترغیب میکنند از یکی از این ابزارها برای ویروس یابی سیستم استفاده کند .

این ابزارها فقط برای ویروس یابی کاربرد دارند و قادر به تامین امنیت بالادرنگ سیستمهای کاربران نیستند .

به نظر شما چرا خبرنگار خبرگزاری فارس خبر را دستکاری کرده و سعی داشته آنتی ویروس های ترندمیکرو و اف-سکیور را ضعیف معرفی کند ؟

به عقیده ما هدف اصلی خبرنگار خبرگزاری فارس آنتی ویروس های غول امنیتی Trend Micro بوده است .


متاسفانه اطلاعات ناکافی و در برخی موارد اطلاعات نادرست بیشتر خبرنگاران حوزه فناوری اطلاعات در ایران باعث شده تا به سادگی فریب اطلاعاتی که از طرفی اشخاص و شرکتهای خاص به آنها ارائه می شود را بخورند و یا قادر به ترجمه صحیح اخبار و گزارشات حوزه فناوری و مخصوصآ امنیت اطلاعات نباشند .

در این بین برخی خبرنگاران نیز توسط برخی شرکتها تطمیع می شوند و قلم ارزشمند خود را به مبلغ ناچیزی می فروشند.

باعث تاسف است که بگوئیم تاکنون دهها خبر نادرست در نشریات و وب سایتهای ایرانی و فارسی زبان منتشر شده .


اخبار مرتبط :
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد