امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

چگونه می توان گفت آنتی ویروس شما جعلی می باشد .

دیسنا - خبرگزاری امنیت فناوری اطلاعات :



آنتی ویروسهای جعلی شکلی از برنامه های مخرب و آلوده می باشند که در شکل یک برنامه آنتی ویروس واقعی خود را به کاربران نشان می دهند و کاربران را ترغیب می کنند تا این برنامه ها را نصب کنند .


این برنامه ها هماکنون به عنوان یکی از تهدیدات مهم برای کاربران رایانه ها می باشند و خطرات جدی را متوجه کامپیوترها و شبکه ها کرده است .
این شیوه کلاهبرداری همچنین درآمدهای کلانی برای این خرابکاران و کلاهبرداران داشته است و تا کنون چندین نفر که از این شیوه برای فروش نرم افزار جعلی و یا گسترش بدافزارها ادام می کردند دستگیر شده اند که میلیونها دلار تا کنون به جیب زده اند .

ترندمیکرو یکی از شرکتهای امنیتی می باشد که در این زمینه به صورت جدی در حال فعالیت می باشد تا کاربران خود را از تهدیدات مصون دارد ولی در این میان آموزش و آگاهی کاربران رفا اول را در مبارزه با این تهدیدات می زند .

بسیاری از این برنامه ها به دست خود کاربران دانلود شده و به دست خود کاربران نصب می شوند و این یکی از مشکلات بزرگی می باشد که گریبان گیر کاربران ناآگاه را می گیرد .
در این بخش می خواهیم با برخی از راهنمائی ها بگوییم که تفاوت آنتی ویروسها و نرم افزارهای جغلی و واقعی در چه چیزهایی می باشد .

1- برنامه های آنتی ویروسی که به خودی خود و دخالت کاربر اقدام به نصب بر روی کامپیوتر شده و اقدام به اسکن رایانه می کنند عمومآ برنامه جعلی و آلوده می باشند .

متاسفانه کاربران عموما از طریق جستجو در اینترنت به وب سایتهایی که کلاهبرداران تاسیس کرده اند وارد شده و در این دام گرفتار می شوند .

2- برنامه های آنتی ویروس واقعی همواره توسط کاربران قابل کنترل می باشند و پیش از نصب به صزاحت در مورد اجازه نصب از کاربران سوال می پرسند .

برنامه های آنتی ویروس واقعی هیچگاه بطور خودکار نصب نمی شوند و در صورتی که مشاهده نمودید ناگهان یک برنامه انتی ویروس بر روی سیستم دارید مطئمن شوید که این برنامه آلوده و مخرب و جعلی است .

در گذشته برنامه های آنتی ویروس گاهی آزاردهنده بودند و بخصوص در مواقعی که با فایلهای مشکوکی برخورد می کردند کاربران را به زحمت می انداختند ، ولی هم اکنون رابط کاربری برنامه های آنتی ویروس بهبودی چشمگیری داشته است .

3- برنامه های مخرب و جعلی عمومآ بعد از یافتن مثلا یک ویروس ، با صداهای باند و ناهنجار اقدام به نشان دادن اخطار به کاربر می کنند و سعی در ایجاد هراس در کاربران دارند .

 با مراجعه به بخش منبع خبر می توانید برخی از نمونه های برنامه های آنتی ویروس جعلی را مشاهده نمائید .

4- اگر در زمانی دائمآ برنامه به شما پیغامی مبنی بر درخواست فعال سازی دهد احتمالا آن برنامه جعلی می باشد .

زیرا برنامه های جعلی برای کلاهبرداری و منافع مادی تولید شده اند و برای همین منظور در ابتدا کاربر را تشویق می کنند تا اقدام به خرید و فعال نمودن نرم افزار نماید .

البته باید توجه داشته باشید ، در صورتی که شما آنتی ویروسهای اصلی را نیز به صورت Trial نصب نمائید ، به شما برای فعال نمودن و خرید برنامه پیام می دهند ، ولی این پیامها به شکل آزاردهنده نمی باشند و نهایتآ بعد از پایان مدت Trial که بین 15 تا 60 روز می باشد ( بستگی به نوع برنامه دارد )  ، انتی ویروس از کار می افتد و برای استفاده از آن باید اقدام به خرید ( لایسنس ) نمائید .

5- این برنامه ها طوری نشان می دهند که کامپیوتر کاربران در بدترین وضعیت امنیتی می باشد و کاربر را تحریک می کنند تا سریع تر اقدام به پرداخت پول و فعال نمودن نرم افزار نماید .

6- بسیاری از قربانیان این برنامه ها از طریق موتورهای جستجو به وب سایتهای کلاهبرداری و جعلی وارد می شوند و به این مورد که آیا وب سایت مشروع و اصلی می باشد یا جعلی است دقت نمی کنند .



نرم افزارهای امنیتی و آنتی ویروس شرکت ترندمیکرو در حال حاضر شما را از برنامه ها و انتی ویروسهای جعلی دور می کند . ولی با این حال حتی در صورتی که شما کاربر شرکت ترندمیکرو نیز نباشید می توانید با استفاده از ابزار رایگان این شرکت اقدام به اسکن و پاکسازی رایانه خود نمائید .

Fake Antivirus (FAKEAV) Removal Tool

نتیجه : 

برای داشتن امنیت کافی در محیط دیجیتالی بسیاری از عوامل دست به دست یکدیگر می دهند .
استفاده از نرم افزار آنتی ویروس مناسب - آگاهی و آموزش و هشیاری در برابر تهدیدات - انجام مرتب بروزرسانی های انتی ویروس - سیستم عامل و دیگر برنامه های نصب شده بر روی کامپیوتر و موبایل باعث می شود در حداکثر امنیت به سر ببریم و دچار مشکلات کمتری شویم .
Trend Micro
منبع خبر

دیسنا - پایگاه اطلاع رسانی امنیت اطلاعات دورانتاش  DISNA
اولین پایگاه اطلاع رسانی تخصصی امنیت اطلاعات ایران
www.DISNA.ir

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد