به گزارش روابط عمومی شرکت دورانتاش، شرکت رومانیایی بیت دیفندر ( Bitdefender ) اعلام کرد تا آخر دسامبر 2021 آنتی ویروس رایگان ویندوزی اش را بازنشسته میکند.
بیت دیفندر همچنین اعلام کرد به کاربرانی که هم اکنون آنتی ویروس Free این شرکت را دارند فقط تا ماه ژوئن 2022 آپدیت میدهد.
برخی شرکتهای آنتی ویروس مانند آویرا ، آوست ، ای وی جی ، کسپرسکی ، پاندا سکیوریتی ، بیت دیفندر ، کومودو و زون آلارم یکی از آنتی ویروس های خود را برای ویندوز به صورت رایگان ارائه داده اند.
اگر نیم نگاهی به لیست شرکتهایی که آنتی ویروس رایگان ویندوزی ارائه داده اند بیاندازید، هیچ کدام جزء شرکتهای بزرگ و پیشرو آنتی ویروس نیستند و سهم خاصی در بازار جهانی آنتی ویروس ندارند.
البته این به این معنی نیست که هر شرکتی که فقط آنتی ویروس هایش فقط تجاری ( پولی ) باشند پس محصولاتشان باکیفیت و عالی است.
درباره بیت دیفندر و جایگاه این شرکت در بازار جهانی
بیت دیفندر در سال 2001 با نام Softwin در کشور رومانی تاسیس شد و بعدها به Bitdefender تغییر نام داد.
بیت دیفندر طیف متنوعی از نرم افزارهای آنتی ویروس خانگی و شبکه را ارائه میدهد.
بیت دیفندر از ابتدا تا امروز به صورت یک شرکت خصوصی ( Private ) فعالیت داشته است.
بیت دیفندر با 2 روش تلاش کرد تا در بازار پر رقابت آنتی ویروس حضور داشته باشد.
1- ارائه آنتی ویروس های رایگان
2- سرمایه گذاری سنگینی بر روی صدها سایت تست و مقایسه آنتی ویروس ها
بسیاری از کاربرانی که امروز مشتری بیت دیفندر هستند به واسطه نتایجی که در این سایتهای تست و مقایسه قرار گرفته به خرید آنتی ویروس های این شرکت رومانیایی قانع شدند.
سهم بیت دیفندر در بازار جهانی قابل توجه نیست.
در بازار آنتی ویروس های خانگی کمپانی های بزرگی مانند نورتون ، مکافی و ترندمیکرو رقبای دست نیافتی برای بیت دیفندر هستند.
از دیگر رقبای بیت دیفندر در این بازار میتوان به وبروت ، آوست ، ای وی جی ، کسپرسکی ، پانداسکیوریتی ، ایست (نود32) ، آویرا ، جی دیتا ، بولگارد و مالوربایت را نام برد.
در بازار آنتی ویروس های تحت شبکه وضعیت بسیار سخت تر است و عملا امکان رقابت با غولهایی مانند سیمنتک ، مکافی و ترندمیکرو غیر ممکن است.
دلایل تغییر سیاست بیت دیفندر
ولی چرا بیت دیفندر تصمیم به تغییر سیاست گرفته؟
بیت دیفندر از حدود یک سال پیش بارها با ارائه نسخه رایگان توتال سکیوریتی تلاش کرده تا مشتریان و کاربران را با این محصول آشنا کند تا شاید مشتریانش راضی شوند بابت محصولاتش پول پرداخت کنند.
به نظر ما شرایط و اتفاقاتی افتاده که باعث شده بیت دیفندر به این نتیجه برسد که ارائه آنتی ویروس رایگان ویندوزی خود را متوقف کند.
طی چند ماه گذشته شرکت نورتون لایف لاک ( Norton LifeLock )، شرکتهای Avast , AVG , Avira و BullGuard را خریداری کرده.
سوفوس به یک شرکت سرمایه گزاری فروخته شد.
پانداسکیوریتی به شرکت Watchguard فروخت شد.
مکافی هم با مبلغ 14 میلیارد دلار به کنسرسیومی از 3 شرکت سرمایه گذاری فروخته شد.
شرکت OpenText که چندی پیش شرکت Webroot ( سبکترین آنتی ویروس جهان ) را خرید ، طی هفته گذشته 2 شرکت امنیتی Zix و Bricata را خریداری کرده.
این قراردادها بسیاری از معادلات بازار آنتی ویروس را برهم زده و فشار بسیار بیشتری را به شرکتهای کوچکی مانند کسپرسکی ، بیت دیفندر ، ایست (نود32) و اف-سکیور و غیره وارد میکند.
( بیت دیفندر اعلام کرده دلیل توقف ارائه آنتی ویروس رایگانش این است که این آنتی ویروس قابلیت های مناسب و استاندارد برای حفاظت از کاربران را ندارد و تلاش میکند تا کاربرانی که از آنتی ویروس رایگان این شرکت استفاده میکنند را با ارائه تخفیف به خریداری آنتی ویروس های تجاری ( پولی ) ترغیب کند. )
البته بیت دیفندر کار سختی در پیش دارد. زیرا وقتی کاربری قصد پرداخت هزینه برای محصولی را دارد، محصولات برندهای بزرگ و قدرتمند در اولویت خرید قرار میگیرند.
نکته جالب توجه این است که میتوان متوجه شد که چرا شرکتهای قدرتمند و بزرگ آنتی ویروس هیچگاه سمت ارائه آنتی ویروس رایگان ویندوزی نرفته اند. زیر مجبور هستند محصولی بدون کیفیت ارائه دهند. بعد به همین محصول آپدیت و خدمات ارائه کنند. آنهم به شکل مجانی . و در نهایت به شرکت و برند خود ضربه میزنند.
باید منتظر بود و دید دیگر چه تغییراتی قرار است در بازار آنتی ویروس رخ دهد.
وضعیت کاربران ایرانی چگونه است؟
کاربران ایرانی از لحاظ استفاده از آنتی ویروس ، به چند گروه تقسیم میشود.
1- کاربرانی که آنتی ویروس های کرک ، نامعتبر ، جعلی و تقلبی استفاده میکنند.
2- کاربرانی که آنتی ویروس های اورجینال ولی رایگان استفاده میکنند.
3- کاربرانی که آنتی ویروس های تجاری ، اورجینال ولی برندهای ضعیف و متوسط استفاده میکنند.
4- کاربرانی که آنتی ویروس های تجاری ، اورجینال ولی برندهای قدرتمند و پیشرو را استفاده میکنند.
متاسفانه اکثر کاربران ایرانی به دلیل نداشتن دانش و اطلاعات مناسب درباره آنتی ویروس ها در گروه 1 و 2 قرار دارند و همواره نیز با مشکلات مختلفی از جمله از دست رفتن اطلاعات و فایلها ، سرقت شدن اطلاعاتشان ، کندی و یا از کار افتادگی سیستم ، آلوده شدن به انواع ویروس ها، تروجان ها ، مالورها و باج افزارها و دیگر تهدیدات سایبری دست به گریبان هستند.
# لطفآ نظرات خود را زیر همین یادداشت به صورت کامنت برای ما ارسال کنید.
#دیسنا : خبرنامه تخصصی آنتی ویروس ها