در این یادداشت به بررسی پرفروش ترین آنتی ویروس های اورجینال - خانگی - بازار ایران در زمستان 1399 میپردازیم.
براساس داده های تقریبی دریافت شده از سایت های چندین شرکت عرضه کننده آنتی ویروس و کمپین هایی که برخی شرکتها طی زمستان 1399 برگزار کردند. پرفروش ترین آنتی ویروس های خانگی بازار ایران در زمستان 1399 به شرح زیر هستند.
1- وبروت Webroot
تاسیس : 1997 میلادی
آنتی ویروس های قدرتمند و بسیار سبک وبروت توانسته نظر بسیاری از کاربران و شرکتهای ایرانی را به خود جلب کند.
آنتی ویروس های وبروت از سال 1387 شمسی و توسط شرکت دورانتاش به بازار ایران و خاورمیانه معرفی و عرضه شدند.
از ابتدای سال 1396 تاکنون شرکت دورانتاش با همکاری برخی شرکتهای اینترنتی از جمله شاتل، آسیاتک، ونکس و صفرویک پرداز، چندین کمپین فروش و تخفیف برگزار کرد و صدها هزار کاربر این شرکتها اقدام به خریداری و استفاده از آنتی ویروس های وبروت کردند.
تعداد این کمپین ها در سال 1399 رشد چشمگیری داشت به شکلی که شرکتهای شاتل و آسیاتک برای همه پرسنل، کارشناسان و دفاتر نمایندگی خود نیز آنتی ویروس های وبروت را تهیه و توصیه کردند.
شرکتهای رقیب از همان ابتدای عرضه آنتی ویروس های Webroot در ایران، تلاش کردند تا مانع آشنایی کاربران ایرانی با این برند مطرح و پرفروش بازار جهانی آنتی ویروس شوند.
ولی همکاری دورانتاش با شرکتهای بزرگ اینترنتی و مخصوصآ شاتل و آسیاتک، باعث شد تا تعداد زیادی از کاربران و شرکتهای ایرانی خریدار آنتی ویروس، با برند و آنتی ویروس های Webroot آشنا شوند.
در سالهای گذشته هم شرکتهایی مانند داتک تلکام ( رهام داتک ) و مبناتلکام، اقدام به عرضه آنتی ویروس های وبروت با پشتیبانی دورانتاش، به مشتریان و کاربران خود کردند.
2- بیت دیفندر Bitdefender
تاسیس : 2001 میلادی
آنتی ویروس های بیت دیفندر سابقه طولانی در بازار ایران دارند و تبلیغات وسیع و همکاری نمایندگانش با شرکت کسپرسکی باعث شد تا کمتر برای تبلیغات دچار مشکل شوند.
اکثر رسانه ها و سایتهای پربازدید فناوری اطلاعات در ایران، تحت کنترل شرکت روسی کسپرسکی و نمایندگانش هستند. و به سانسور وسیع اخبار و آگهی های شرکتهای مطرح و پیشرو آنتی ویروس اقدام میکنند.
بیت دیفندر با قیمت گذاری مناسب و از طرفی جذب بخشی از کاربران کسپرسکی که طی سالهای اخیر وضعیت بسیار بدی برای مشتریانش ایجاد کرده، توانسته سهم مناسبی از بازار ایران داشته باشد.
براساس برخی اخبار ضد و نقیض ، به نظر میرسد که شرکت بیت دیفندر، رجیستر و آپدیت آنتی ویروس هاش را بر روی ایران بسته است.
3- کسپرسکی Kaspersky
تاسیس : 1997 میلادی
کسپرسکی برای مدت طولانی توانسته بود بیشترین سهم بازار آنتی ویروس اورجینال را در ایران در اختیار بگیرد.
البته کسپرسکی برای رسیدن به این هدف. از روشهای نادرست و فریبکارانه تبلیغاتی و رسانه ای استفاده کرد.
لابی با رسانه های پربازدید فناوری اطلاعات ایران برای سانسور اخبار برندهای مطرح و پیشرو آنتی ویروس
و سانسور اخبار مشکلات و ضعف های محصولات و پشتیبانی کسپرسکی، بخشی از تلاشهای کسپرسکی برای فریب خریداران آنتی ویروس بود که با همکاری رسانه ها صورت میپذیرفت و هنوز نیز ادامه دارد.
کسپرسکی طی سالهای اخیر و به دلیل کیفیت پایین محصولات و پشتیبانی و چند فقره کلاهبرداری و افشای دروغ بودن تعداد زیادی از اخبار و گزارشاتش، بخش زیادی از نمایندگان و مشتریانش ( مخصوصآ در بخش خانگی و شخصی ) را از دست داده و تنها در بخش آنتی ویروس های تحت شبکه و به دلیل داشتن ارتباطات و لابی با اکثر مدیران آی تی و شبکه شرکتها و سازمانها، توانسته خود را در بازار ایران حفظ کند.
شرکتهای دورانتاش، آواژنگ سیستم، شاتل، آسیاتک، های وب ( Hweb ) و مخابرات تهران از جمله شرکتهایی هستند که طی سالهای اخیر فروش آنتی ویروس های کسپرسکی را متوقف و با این شرکت روسی قطع ارتباط کردند.
از دیگر برندهای آنتی ویروس حاضر در بازار ایران میتوان به
جی دیتا - بولگارد - اف-سکیور - دکتر وب - ام سی سافت - کوییک هیل و ام سی سافت اشاره کرد.
آنتی ویروس های آویرا و پاندا سکیوریتی، چندی پیش از بازار ایران خارج شدند.
دیسنا : خبرنامه تخصصی آنتی ویروس ها
--------------