امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

باج خواهی نمایندگان دلیل اصلی حذف نام ایران از وب سایت کسپرسکی

دیسنا - پایگاه اطلاع رسانی امنیت اطلاعات ایران

Kaspersky Lab: Antivirus Software and Free Online Virus Scan
سال گذشته بود که شرکت روسی کسپرسکی نام ایران و همه نمایندگان ایرانیش را از وب سایتش حذف کرد .
در آن زمان شرکای کسپرسکی در ایران با توجیه اینکه کسپرسکی برای احترام به قوانین بین المللی و تحریمهای سازمان ملل متحد علیه کشورمان مجبور به حذف نام ایران شده ، سعی در توجیه حذف نام ایران برآمدند .

دلیل دیگری که شرکای کسپرسکی برای حذف نام ایران از وب سایت کسپرسکی آوردند این بود که این شرکت قرار است به بازار آمریکا وارد شود و برای همین براساس قوانین ایالات متحده آمریکا مجبور به حذف نام نمایندگان ایرانی خود شده .
ولی با نگاهی دقیقتر به سابقه فعالیتهای کسپرسکی و وضعیت بازار آنتی ویروس در ایران میتوان به دلایل و شواهدی رسید که نشان می دهد دلیل حذف نام ایران و نمایندگان ایرانی از وب سایت این شرکت روسی که بارها سابقه کلاهبرداری از نمایندگان و مشتریانش را دارد چیز دیگری بوده و نه قوانین بین المللی یا آمریکا یا هر چیزی که این شرکت و نمایندگانش ادعا داشتند .

1- آشفتگی بیش از اندازه در سایت کسپرسکی :

نام نمایندگان ایرانی کسپرسکی از 2 سال پیش از حذف ایران از سایت این شرکت به طور متوسط هر 2 تا 3 هفته دچار تغییر میشد .

این موضوع دلایل متعددی داشت .

کسپرسکی تمایلی به درج نام بسیاری از شرکتهای ایرانی در وب سایتش نداشت و سعی داشت از آنها فقط برای تبلیغ بهره برداری و سوء استفاده کند ف در حالی که هر شرکت و فروشنده ای درخواست داشت تا نامش در سایت این شرکت درج شود .
 لینک ( تحقیر شاتل توسط کسپرسکی .)

2- باج خواهی فروشندگان کسپرسکی :

کاهش شدید فروش آنتی ویروس های کسپرسکی و عدم علاقه کاربران ایرانی به خرید محصولات این شرکت روسی باعث شد تا همه شرکتها و فروشندگان از این شرکت درخواست کنند تا نامشان در وب سایت کسپرسکی باشد و در غیر این صورت دیگر محصولات کسپرسکی را نخواهند فروخت .

از طرفی کسپرسکی بارها و به طور مستقیم و غیر مستقیم دست به کلاهبرداری زده بود و فروشندگان فقط با این روش تلاش داشتند تا به خریداران ثابت کنند که معتبر هستند .

بیشتر این توزیع کنندگان تعداد زیادی بسته ضد ویروس کسپرسکی خریده بودند و نمیدانستند چگونه باید این بسته ها را بفروشند .

3-  شرکت دورانتاش اهرم فشاری در دست شرکتهای ایرانی :

عرضه نسخه های اصلی آنتی ویروسهای شرکتهای بزرگ و معتبر توسط شرکت دورانتاش که خود زمانی یکی از نمایندگان کسپرسکی بود باعث شده بود تا کسپرسکی به شدت نگران شود .

- عدم انتشار و سپس تاخیر 3 هفته ای در آگهی 4 در 5 سانتی متری شرکت دورانتاش در هفته نامه عصر ارتباط که هزینه اش هم پرداخت شده بود .   لینک

- جلسه 6 مدیرعامل نماینده کسپرسکی در دفتر هفته نامه عصر ارتباط .

- انتشار اخبار دروغ بر ضد شرکت دورانتاش .   نمونه : لینک

- درخواست کسپرسکی از دورانتاش برای توقف فعالیت خبری و آموزشی دیسنا

( براساس ایمیل آقای امان منظور مدیر فروش خاورمیانه کسپرسکی )

خود نشان دهنده نگرانی بیش از اندازه کسپرسکی است .

از طرف دیگر شرکتها و فروشندگان ایرانی آنتی ویروس با اطلاع از ترس و نگرانی کسپرسکی از شرکت دورانتاش تهدید کرده بودند تا اگر نامشان در سایت کسپرسکی نباشد و یا درصد تخفیفهایشان بیشتر نشود با شرکت دورانتاش همکاری خواهند کرد و یا خود آنتی ویروسهای دیگری را وارد بازار ایران خواهند کرد .

تمایل شرکتهای آتنا ( پاد ) به فروش ضد ویروسهای نود32 و بیت دفندر و کارنما رایانه به نود32 و ای اسکن و آواژنگ به بیت دفندر و جی دیتا همراه با قطع ارتباط شرکت دورانتاش , اطلاع رسانی شفاف دیسنا درباره سیاستهای این شرکت روسی باعث شده بود تا مشکلات و نگرانی های کسپرسکی دو چندان شود .

آتنا " پاد " تحت نام 4S Technology و آواژنگ تحت نام Golden System با شرکت بیت دفندر قرارداد همکاری منعقد کردند .

جالب اینکه هیچکدام از این شرکتها مانند شرکت دورانتاش به خاطر منافع کاربران ایرانی و خریداران آنتی ویروس حاضر به قطع ارتباط با شرکت کلاهبردار کسپرسکی و یا افشای کلاهبرداری های این شرکت روسی نشدند  و تازه سعی نمودند تا بر کلاهبرداری ها و فریبکاری های این شرکت روسی سرپوش بگذارند و در این راه حتی از جایگاه خود در سازمان نظام صنفی رایانه ای " استان تهران " نیز سوء استفاده کردند .

برای نمونه در اواخر سال 2009 و اوایل سال 2010 که کسپرسکی در اولین مرحله از کلاهبرداریهایش ، برخی از لایسنسهای ضد ویروسهایش را بلاک کرد ، شرکای کسپرسکی اعلام کردند که لایسنسها متعلق به کسپرسکی خاورمیانه نبوده .

ولی 3 نکته را فراموش کردند :

1- اگر لایسنسها متعلق به ایران نبوده پس چرا آنها اطلاعیه دادند ؟

2- لایسنسهای توزیع شده توسط شرکتهای الحسانی و گلدن سیستم و نمایندگانشان چرا مسدود و بلاک شده بود ؟

3- خریدار بابت آن لایسنسها پول داده بودند و حتی اگر آن لایسنس از کشور دیگری بود ، براساس قوانین بین المللی کسپرسکی حق مسدود کردن لایسنسها را نداشته و اینکار کسپرسکی رسمآ دزدی ، سرقت و کلاهبرداری محسوب می شود .

همانطور که می بینید کسپرسکی از اینکه به سادگی توسط فروشندگان محصولاتش بابت درج نامشان در وب سایت تحت فشار قرار گیرد به تنگ آمده بود و در نهایت تصمیم به حذف کلی نام ایران و نمایندگان ایرانیش گرفت .
2 شرکت دیگر نام نماینده های ایرانیشان را حذف کردند .

4- حذف نامها باعث می شود تا کلاهبرداری ساده تر انجام شود :
با حذف نام ایران از سایت کسپرسکی ، این شرکت روسی با خالی آسوده تری و بدون نگرانی از اینکه خود و نمایندگانش تحت تعقیب قضایی قرار گیرند میتواند دوباره دست به کلاهبرداری بزند .
 
چند ماه پیش که این شرکت روسی اقدام به توزیع کارت لایسنسهای مشکل دار در بین شرکتهای ایرانی نمود ، نام الحسانی را از بین نمایندگان ایرانی حذف کرد تا به سادگی از زیر بار مسئولیت توزیع کارت لایسنسهای مشکل دار و کلاهبرداری شانه خالی کند .

جالب اینکه کسپرسکی نام گلدن سیستم را از بخش ایران حذف نکرد تا دچار مشکلات اعتباری و قضایی شود و گلدن سیستم با آگاهی از این موضوع نام و لوگوی خود را از زیر بسته های آنتی ویروس های کسپرسکی حذف کرد و در نهایت چند ماه بعد روابط با کسپرسکی را به طور کامل قطع کرد .

توزیع لایسنسهای 200 روزه : یک اشتباه ساده یا یک کلاهبرداری برنامه ریزی شده ؟

همانطور که می بینید شرکت روسی کسپرسکی و برخی نمایندگانش از کثیف ترین روشها برای فریب کاربران و کلاهبرداری برای فروش محصولات این شرکت روسی استفاده کردند و میکنند .

کمک نظام صنفی رایانه ای استان تهران به شرکت کلاهبردار کسپرسکی :


زمانی که کسپرسکی نام ایران و نمایندگان ایرانیش را از وب سایتش حذف کرد خبری به نقل از یکی از مدیران سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران منتشر شد که این سازمان با کسپرسکی نامه نگاری کرده و کسپرسکی در پاسخ آن نامه گفته نگران نباشید ما به ایران سرویس میدهیم .

بماند که در آن خبرهایی که درباره حذف نام ایران از کسپرسکی منتشر شد ، خود نمایندگان کسپرسکی اعتراف کردند فقط با ایجاد دلهره در مشتریان با بهانه و ترفند تحریم موفق به فروش مقداری محصول کسپرسکی در ایران شدند .

ولی چه دلیلی داشته سازمان نظام صنفی رایانه ای در این زمینه نامه نگاری کند ؟

شاید چندان مهم نباشد ولی اصل نامه ارسالی و پاسخ کسپرسکی هیچگاه منتشر نشد .

سوال این است که زمانهایی که شرکت کسپرسکی از مشتریان و نمایندگان ایرانیش کلاهبرداری میکند چرا سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران سکوت میکند و احساس مسئولیتش گل نمیکند ؟!

باعث تاسف است که در بیشتر موارد نه تنها هیچ عکس العملی از سازمان نظام صنفی رایانه ای " استان تهران " دیده نشده ، بلکه 4 تا همایش و میزگرد برگزار میکنند تا برای این شرکت شیاد و کلاهبردار تبلیغ کنند .

ولی به چه دلایلی خود این شرکتها که از کلاهبرداری های کسپرسکی متضرر شده اند ، حاضر به قطع ارتباط با شرکت روسی کسپرسکی نیستند ؟

پول چیزی است که حرف اول را برای این شرکتها میزند . این شرکتها به طرق مختلف از شرکت روسی کسپرسکی باج خواهی میکنند و آنتی ویروس را با تخفیفهای بیشتری از کسپرسکی دریافت میکنند .

شرکای تجاری کسپرسکی که قدرت چانه زنی زیادی برای خرید کسپرسکی با تخفیف بیشتر پیدا کرده اند و شرکای خبری و تبلیغاتی نیز بابت تبلیغ کسپرسکی و عدم انتشار اخبار و تبلیغات برخی شرکتها مانند شرکت دورانتاش < از توزیع کنندگان معتبر آنتی ویروس در ایران و نماینده سابق کسپرسکی > پول خوبی از این شرکت روسی میگیرند .

مسئله دیگر این است که این شرکتها سالها برای کسپرسکی تبلیغات کرده اند و فکر میکنند با قطع همکاری بخش زیادی از درآمدهایشان را از دست میدهند و برای همین است ترجیح داده اند که دست و پا شکسته به فروش آنتی ویروس های کسپرسکی ادامه دهند .

و از آنجایی که محصولات روسی کسپرسکی دیگر خریدار و جایگاهی در بازار ایران ندارند این شرکتها با تاسیس وب سایتها و شرکتهای دیگر و فروش آنتی ویروس های دیگر کسب درآمد کنند .

این شرکتها با تاسیس وب سایتها و شرکتهای دیگر هم مشغول فروش آنتی ویروسهای دیگر هستند و هنوز سعی دارند برای کسپرسکی تبلیغ کنند و گاهی هم با توزیع لایسنسهای مشکل دار آنتی ویروسهای دیگر سعی در ضربه زدن به اعتبار دیگر برندهای آنتی ویروس را دارند تا خریدار را به خرید کسپرسکی ترغیب کنند .

با کمی دقت متوجه میشوید که هر سال یک نام جدید فروشنده و گارانتی آنتی ویروس در بازار ایران دیده می شود .

این شرکتها و نامها توسط شرکای سابق کسپرسکی برای رونق بخشیدن به کسب و کارشان و رهایی از بی اعتباری تاسیس می شوند .

ولی دلایل دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد کسپرسکی دلایل دروغی را برای حذف نام ایران از سایت این شرکت روسی بیان کرده اند .

در حالی شرکای خبری و تبلیغاتی کسپرسکی یکی از دلایل را تحریم ایران و یا ورود کسپرسکی به بازار آمریکا عنوان کرده اند که اولآ ایران خیلی وقت است تحریم است و از طرفی از سالها پیش کسپرسکی همواره ادعا کرده یکی از بزرگترین فروشندگان آنتی ویروس در آمریکاست .

( کسپرسکی از 5 سال پیش تاکنون مدعی است پس از نورتون سایمنتک بزرگترین فروشنده Retail آنتی ویروس در آمریکاست . )

یعنی توهم در حد لالیگا .

سوال این است : مگر می شود 2 بار به یک بازار وارد شد ؟ 

از کی بازارها دو در شده اند  ؟

راست است که میگویند دروغگو کم حافظه است و خودش را رسوا میکند .

اخبار مرتبط :
تلاش دوباره کسپرسکی برای وارونه جلوه دادن حقیقت .

کوالکام همکاری با Kaspersky را آغاز نکرده ، پایان داد .

دیسنا - پایگاه اطلاع رسانی امنیت اطلاعات ایران .



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد