امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

پاسخ به ادعاهای خانم مدیر عامل

به گزارش دیسنا - پایگاه اطلاع رسانی امنیت اطلاعات ایران

Kaspersky lab.gif

Durantash , Security is our Gift

اخیرآ سرکار خانم گلمر بحری مدیر عامل محترم شرکت پارس آتنا دژ ( پاد ) - یکی از توزیع کنندگان محصولات کسپرسکی - مصاحبه ای را با نشریه فناوران با عنوان " کسپرسکی در نوسانات اخیر ارز هوای مشتریان ایرانی‌اش را دارد."

ایشان در این مصاحبه ادعاهایی را مطرح کرده اند که پاسخ آنها در زیر داده شده است.



اولین مورد اینکه ایشان در مصاحبه خود مدعی شده اند که کسپرسکی جزء 3 محصول برتر آنتی ویروس جهان است .

پاسخ به این مورد بسیار ساده و البته روشن است .

بدیهیست یکی از رویاها و آرزوهای شرکت روسی کسپرسکی مقایسه شدن و داشتن حس رقابت با غولهای امنیتی معتبر و بین المللی مانند سیمانتک ، ترندمیکرو و مکآفی است .

ولی این شرکت روسی نه تنها راه بسیار بسیار طولانی برای رسیدن حتی به 10 سال پیش این شرکتها دارد ، بلکه 2 جین شرکت امنیتی دیگر هستند که هم بزرگتر و حداقل می توان گفت معتبرتر از کسپرسکی هستند .

سوفوس ، وب روت و حتی بیت دفندر ، پاندا ، اف -سکیور و چند شرکت دیگر از جمله شرکتهایی هستند که کسپرسکی امروز سعی دارد تا شاید بتواند با آنها رقابت کند .

البته آرزو بر جوانان عیب نیست ولی نباید خیال پردازی کنیم ، زیرا با خیال پردازی و ادعا ، بزرگ شدن که پیش کش ، شرکتی معتبر نشده .

کسپرسکی بهتر است به فکر این باشد که به عنوان یک شرکت معمولی و البته کوچک چگونه می تواند معتبر باشد و دست از انتشار اخبار کذب و فریب کاربران بردارد و از طرفی بهتر است به فکر تبلیغات سفر به ماه و قطب ، دوستی با پنگوئینها و خرسهای گریزلی و راه اندازی وب سایت موسیقی ، آشپزی و بچه داری باشد .

خنده دار نیست ، ولی داستان کسپرسکی ، داستان روستا نشینی است که گوسفندانش را فروخته و آمده شهر ی ژیان سیتروین خریده و حالا فکر می کند راننده مسابقات فرمول 1 شده و نامش هم عوض کرده و گذاشته یورگن شوماخر .

اندر احوالات تاکید بر غیر آمریکایی بودن محصولات کسپرسکی هم باید گفت که این مسئله 3 چیز را به خوبی نشان می کند :

البته پیش از همه می بینید که در خبر 3 بار کلمه " غیر آمریکایی " آمده و حتی یکبار هم از کلمه " روسی " یا " روسیه " استفاده نشده است .

1- کسپرسکی با این شیوه های تبلیغاتی و البته کمکهای دهها شرکت ، وب سایت ، نشریه ، مرکز ماهر و مرکز خبری و تبلیغاتی حتی در ایران نیز نتوانسته حریف برندها و غولهای امنیتی که عمومآ هم آمریکایی هستند شود .

2- فروشندگان کسپرسکی بهتر است قانون اینترنت آزاد که از طرف وزارت خزانه داری آمریکا ابلاغ شده و طبق آن به شرکتهای فناوری اطلاعات آمریکایی اجازه ارائه و یا ادامه ارائه خدمات و سرویس ( ثبت و آپدیت ) را به کاربران و مشتریانش ایرانیشان می دهد ، مطالعه نمایند .

3- یکی از آرزوهای کسپرسکی در ایران جذب مشتریان محصولات شرکتهای امنیتی بین المللی است ، چیزی که هیچگاه قادر به انجام آن نبوده و نخواهد بود ، مگر اینکه آن مصرف کننده کلآ دیگر امنیت برایش مهم نباشد .

4 - و شاید فروشندگان کسپرسکی از محصولات شرکت میکروسافت ( آمریکایی ) مانند آفیس و سیستم عامل ویندوز و سرویسها و خدمات میکروسافت  ،  سرویسهای یاهو ( آمریکایی ) ، گوگل ( آمریکایی ) ، دل ( آمریکایی ) ، اچ پی ( آمریکایی ) ، سیسکو ( آمریکایی ) ، اپل ( آمریکایی ) و دهها شرکت دیگر که یا مستقیمآ آمریکایی هستند و یا با سرمایه گذاری شرکتهای آمریکایی تولید می شوند استفاده نمی کنند ؟ 

مدیر عامل محترم شرکت پاد ، شما که چند وقت پیش همدان تشریف داشتید و به چشم دیدید که حتی جانداران بی هوازی در غار علی صدر هم از سرویسهای این شرکتها استفاده می کنند چرا این حرفها را میزنید ؟

و فراموش کرده اید مدیران و کارمندان دیگر شرکتهای فروشنده ضد ویروس در ایران و مخصوصآ کسپرسکی خود از جمله مشتریان آنتی ویروسهای غولهای امنیتی و مخصوصآ آمریکایی هستند که البته طبیعیست .

جالب اینکه آنقدر که ایشان به غیر آمریکایی بودن کسپرسکی تاکید داشته اند به روسی بودن این شرکت تاکید نکرده اند !!

عدم تاکید ایشان به روسی بودن کسپرسکی خود نشان دهنده نگرانی ایشان از برخی مسائل است که خوانندگان این یادداشت به خوبی به آن آگاهی دارند .

ولی دلیل آشفتگی و سردرگمی کسپرسکی در بازار ایران چیست ؟

چند دلیل وجود دارد :

1- کسپرسکی در بازار بین المللی و مخصوصآ آمریکا جایگاه و فروشی ندارد و طبق گفته خود مدیر عامل این شرکت آقای کسپرسکی ، این شرکت حداقل تا 5 سال آینده هم انتظار ندارد بتواند سهی هرچند کوچک در بازار آمریکا داشته باشد .

البته مطمئنآ ایشان به خوبی می دانند با وجود غولهای امنیتی و معتبر در اروپا ، آمریکا و بازارهای بین المللی ، داشتن حتی 1% سهم از بازارهای بین المللی هم برای شرکت کوچکی مانند کسپرسکی زیاد هم است .

2- عرضه نسخه های اصلی و قانونی محصولات شرکتهای امنیتی بین المللی در ایران توسط یکی از نمایندهای قدیمی این شرکت وضعیت را برای این شرکت بسیار بحرانی و هزینه های تبلیغاتی این شرکت را در ایران به شدت افزایش داده است .

امروز دهها شرکت ، وب سایت و حتی برخی سازمانها پولهای کلانی بابت حمایت از کسپرسکی و اجرای سیاستهای این شرکت روسی در ایران دریافت می کنند .

البته به دلایلی خیلی خوب است ایشان به غیر آمریکایی بودن کسپرسکی تاکید کرده و به روسی بودن تاکید نکرده اند ، زیرا نشان می دهد خود فروشندگان کسپرسکی اعتقادی به کیفیت و اعتبار محصولی که می فروشند مخصوصآ محصول روسی ندارند .

پاسخ ایشان در رابطه از سهمی که بازار ضد ویروس ایران را دارند نمی دهیم .

پاسخ این بخش پیش از این داده شده .

وقتی خود شرکت کسپرسکی در رویا و خیالات سیر می کند ، انتظاری از نمایندگانش نباید داشته باشید .

آیا این شرکت آنتی ویروس روسی واقعآ 300 میلیون کاربر دارد ؟

خیالات واهی فروش در اروپا و آمریکا کسپرسکی را فرا گرفت .

ما عمومآ فقط درباره ضد ویروسها اظهار نظر می کنیم ولی بد نیست این هم بخوانید :

تاکیدات سرکار خانم بحری در غیر آمریکایی بودن محصولات تا آنجا پیش رفته که حتی امروز تاکید کرده اند که سایبروم هم هندی و غیر آمریکایست .

این تاکید آنقدر زیاد بوده که خواننده صد درصد مطمئن می شود که هند در آمریکا نیست و یا یکی از ایالتهای آمریکا هم نیست .

البته تا حدی درست است ، ولی ظاهرآ فراموش کرده اند طی همین 2-3 سال اخیر ، ایشان و دیگر فروشندگان سایبروم برای راضی کردن مشتری به خرید محصولات این شرکت تاکید میکرده اند که سرمایه گذار و صاحب اصلی سایبروم یک شرکت خصوصی آمریکایی به نام Elitecore Technologies Private Ltd ( الایت کور ) است و با جستجو در اینترنت می توانید خبرهایی که به نقل از ایشان و چند نماینده کسپرسکی دیگر منتشر شده ببینید .

ولی آیا شرکت Elitecore Technologies Private Ltd  آمریکایست ؟

این شرکت خصوصی دارای 2 دفتر مرکزی در احمد آباد هند و یکی هم ایالت نیوجرسی آمریکاست .

اگر روزی نام این شرکت خصوصی را در همان مربع طلایی گارتنر دیدید بدانید از روش کسپرسکی ( خالی بندی و ارائه اطلاعات دستکاری شده ) استفاده کرده .

از طرفی ما نتوانستیم اطلاعاتی درباره مدیران این شرکت پیدا کنیم ، ولی به احتمال زیاد هندی هستند و نه آمریکایی .

جالب اینکه همین شرکت به ظاهر هندی قادر نبوده نام نماینده های ایرانیش را در صفحه و وب سایت اصلی خود منتشر کند و با ترس و لرز چند نام در بخشهای غیر اصلی وب سایتش درج کرده .

وادار کردن این شرکت به حذف نام نمایندگان ایرانش مثل آب خوردن است و خود خانم بحری به خوبی می دانند .

و آواژنگ که 1-2 سالی هم نماینده این شرکت و هم گیت پروتکت بود ، به دلایل مختلفی که ظاهرآ یکی از آنها عدم استقبال کاربران ایرانی از محصولات این شرکتها بود ، نمایندگی این شرکتها را پس داد .

محصولات این شرکت عمومآ برای بازارهای متوسط و بیشتر ضعیف طراحی شده و می دانید که بخش اعظم بازار فایروالهای دنیا در اختیار غولهای فناوری شبکه از جمله سیسکو سیستمز Cisco System و چند شرکت دیگر قرار دارد که مهمترین آنها یعنی همین سیسکو سیستمز اتفاقآ هیچ همکاری با کسپرسکی ندارد .

جالب اینکه حتی در ایران نیز شرکتها و سازمانهایی که نه برای کلاس گذاشتن ، بلکه برای تامین امنیت به صورت واقعی به دنبال محصول هستند از محصولات سخت افزاری و یا سرویسهای کلـود شرکتهای معتبر و بین المللی استفاده می کنند .

هنوز فراموش نکردیم که وقتی یکی از بانکهای کشور اقدام به خرید تجهیزات IBM کرده بود ( مانند دیگر بانکها و سازمانهای مهم ) ، این شرکتها ( نمایندگان شرکتهای روسی با همکاری برخی شرکتها و اشخاص و وب سایتها و نشریات هم خطشان ) چه جار و جنجالی به پا کردند و مشخص بود یک جایشان به شدت سوخته است . ( تماس با 125 )

( اطلاعات تکمیلی و بازگشت به چند هفته پیش ) فروش iolo آمریکایی ایرادی ندارد ؟

و نکته آخر اینکه محصولات آمریکایی ioLo تا همین چند ماه پیش توسط شرکت آتنا به فروش می رسید و البته هنوز در حال پشتیبانی دادن به محصولات این شرکت هستند که فروخته شده و البته بسته هایی که در فروشگاه ها مانده است .

می دانید چرا نمایندگان کسپرسکی و از جمله پارس آتنا دژ و تجارت امن که تا همین چند هفته پیش محصولات آمریکایی iolo را عرضه می کردند هم اکنون دیگر محصولات این شرکت را نه تبلیغ می کنند و نه می فروشند ؟ 

3 احتمال وجود دارد که از دیگر احتمالات قوی تر است :

1- این شرکتها بیشتر محصول آنتی ویروس آیولو عرضه می کردند و ایولو شرکت تخصصی سازنده آنتی ویروس نیست و به دلیل کیفیت پایین آنتی ویروسهایش مشتری چندانی نداشت و اشخاصی هم که محصولات ضد ویروس این شرکت را خریداری کرده اند از کیفیت پایین آن به ستوح آمده و احتمالا دست به خودکشی زده اند .

این موضوع نشان می دهد برای این شرکتها کیفیت محصول و خدماتی که به مشتریان ارائه می دهند دارای اهمیت نیست و مهم فروش و کسب سود است .

2- حمله به شرکت دورانتاش : شرکت دورانتاش که زمانی شریک تجاری ( نماینده فروش ) کسپرسکی بود هم اکنون معتبرترین توزیع کننده سرویسها و محصولات امنیتی شرکتهای معتبر بین المللی میباشد و از آنجایی که هنوز شرکای تبلیغاتی و تجاری این شرکت روسی به شرکت و محصولات شرکت دورانتاش به طرق مختلف حمله می کنند ، بسیار ضایع بود که خود محصولی آمریکایی به فروش برسانند .

و شاید سومین مورد جالبترین دلیل باشد .

3- شرکت کسپرسکی از همین آنتی ویروس بی کیفیت ایولو هم واهمه داشته و به پاد اجبار کرده تا ایولو را هم کنار بگذارد .

هنوز فراموش نکردیم کسپرسکی شرکت آتنا ( پاد ) را مجبور کرده بود تا لوگوی شرکت ای ست ( نود32 ) را فقط بعد از چند روز که از درج آن میگذشت از وب سایتش حذف کند و مدیران پاد به دلیل دخالتهای کسپرسکی در امور شرکتشان و از شدت عصبانیت علاوه بر حذف نام و لوگوی NOD32 ، نام و لوگوی کسپرسکی را نیز برای حدود 1 سالی از سایتشان حذف کردند .

درج مجدد لوگوی کسپرسکی در وب سایت نماینده کسپرسکی

و در انتها باید گفت ما خودمان به خوبی می دانیم لطفی که شرکت دورانتاش به نمایندگان کسپرسکی کرده تاکنون هیچ شرکتی به آنها نکرده است .

کسپرسکی از ترس شرکت دورانتاش ، هر آنچه نمایندگانش و شرکای تبلیغاتیش بخواهند در اختیارشان قرار می دهد و سعی می کند به جای لنگ و لگد زدن به همکاران و نمایندگان حال حاضرش ، کمی با آنها راه بیاید ، پس بروید خدا را شاکر باشید که شرکتی مثل دورانتاش امروز در ایران به قول شما تحریم شده است که برندهای معتبر و بین المللی را توزیع کند و کسپرسکی وحشی را رام کند وگرنه سالی 3 بار لایسنس بلاک میکرد و میگفت باید از اول بخرید .

خرده فروشان و فروشگاه هایی که محصولات خانگی کسپرسکی را نیز می فروشند به دورانتاش مدیون هستند .

چند باری اختلافات بین توزیع کنندگان کسپرسکی و کسپرسکی آنقدر بالا گرفت که می خواستند بخشی از لایسنسهای آنتی ویروس خانگی کسپرسکی که در بازار توزیع شده و به کاربران نهایی فروخته شده را بلاک کنند و پولش را به جای اینکه به کسپرسکی بدهند به به درد دیگری بزنند که اطلاع رسانی به موضع دیسنا و شرکت دورانتاش باعث شد از این کار منصرف شده و جلوی متضرر شدن کاربران و خرده فروشان گرفته شود .

کسپرسکی سابقه بلاک کردن اشتباهی لایسنسها و عدم تعویض آنها را دارد و میدانید که یک کلاهبردار هیچگاه از عواقب کارش نمی ترسد وگرنه هیچگاه کلاهبرداری نمی کرد ، آنهم کسپرسکی روس که فکر می کند ایران تحریم است و هرطوری دوست داشته باشد رفتار می کند .


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد