دیسنا - پایگاه اطلاع رسانی امنیت اطلاعات ایران به نقل از شرکت دورانتاش
ر
امروزه هر نشریه ، وب سایت و وبلاگ خبری حوزه فناوری اطلاعات حتمآ اخبار مربوط به امنیت در این حوزه را نیز منتشر می کند .
مباحث و اخبار امنیت اطلاعات حتی به رسانه ها و بخشهای اقتصادی و سیاسی هم راه پیدا کرده است ، به شکلی که حتی رسانه های غیر مرتبط با فناوری اطلاعات هم به نوعی بخشی و ستونی به امنیت سایبری اختصاص داده اند .
در این میان با توجه به حجم انبوه رویدادها و اخبار امنیت فناوری اطلاعات حتی برخی وب سایتها و وبلاگها به طور کاملا تخصصی به مباحث امنیت اطلاعات پرداخته و به صورت روزانه اخبار ، گزارشات و مقالات بسیاری را منتشر می کنند .
وقتی بدانیم که در هر 4.5 ثانیه یک تهدید جدید متولد می شود و بر طبق گزارش شرکتهای معتبر امنیتی در سال 2015 ما شاهد تولد 26000 تهدید در هر ساعت خواهیم بود ، خودتان باید حدس بزنید که برای زندگی در دنیای دیجیتالی نیاز به ابزارهای بسیار بیشتری تا یک کامپیوتر معمولی داریم .
ما
در حال حاضر اهداف خلافکاران و کلاهبرداران سایبری را می دانیم ولی
متاسفانه شواهد و بررسی ها نشان می دهد الارقم افزایش قابل ملاحظه
فعالیتهای خبری و اطلاع رسانی و مهمتر از آن آموزشی در حوزه سایبری که حتی
پای رسانه هایی مانند رادیو و تلویزیون هم به این
میدان باز شده ، ولی آنطور که شایسته است کاربران ( ایرانی ) اهمیتی به
مقوله امنیت در فضای مجازی نمی دهند .
به نظر شما چرا بسیاری از کاربران و حتی کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات اهمیت حوزه امنیت سایبری را درک نکرده و نسبت به آن توجهی نشان نمی دهند ؟
امروز حتی اگر شخصی کامپیوتر یا موبایل هم نداشته باشد ( که خیلی بعید است ) و یا یک کاربر بسیار بسیار آماتور هم باشد ، حتمآ اصطلاحاتی مانند ویروس ، تروجان ، مشکلات نرم افزاری ، ریست شدن ناگهانی ، بلوتوث ، سرقت اطلاعات و کلمات عبور ، سرقت عکسها و فیلمهای شخصی ، آنتی ویروس ، ضد ویروس ، فایروال ، رمزنگاری و غیره را شنیده و بیشتر کاربران معنی این کلمات را به خوبی می داند .
پس مشکل کاربران در درک درست امنیت سایبری و توجه به آن چه چیزی می تواند باشد ؟
چرا هنوز برخی مصرف کنندگان کامپیوتر و موبایل یا از محصولات امنیتی استفاده نمی کنند و یا حتی در صورتی که با این مسئله نیز آشنایی داشته باشند اقدام به استفاده از نسخه های جعلی نرم افزارها ، سیستم عاملها و مخصوصآ آنتی ویروسها می کنند ؟
قسمت خنده دار قضیه این است که برخی پا را فراتر گذاشته و حتی نرم افزارهای رایگان را هم به صورت جعلی و کرک استفاده می کنند .
1 )
- ارائه اطلاعات اشتباه توسط متخصصین و اشخاصی که در حوزه آموزش فناوری اطلاعات فعال هستند یکی از بزرگترین مشکلات است .
اگر آموزگاری که قائدتآ متخصص در حوزه خود شناخته می شود مطالبی نادرستی را به شاگردانش آموزش دهد ، یادگیری مطالب و اطلاعات صحیح زمان بسیار بیشتری می برد .
در این موارد شاگرد در ابتدا باید به شکلی متوجه شود که مطالب آموخته شده اشتباه است و سپس با خود کنار بیاید که آموزگار به چه دلیل مطلبی را به اشتباه به او آموزش داده و سپس دانسته های درست را جایگزین دانسته های قبلی خود کند .
متاسفانه هنوز بسیاری از متخصصین کامپیوتر و فناوری اطلاعات و مخصوصآ اشخاصی که به نوعی در حوزه آموزش فعالیت دارند نه تنها خود اطلاع صحیحی درباره امنیت سیستمهای دیجیتالی ندارند ، بلکه دیدگاه ها و باورهای نادرستی در اینباره دارند و همین دیدگاه ها را به افراد تحت آموزش خود منتقل می کنند .
این اشخاص ، اهمیت امنیت سایبری را نمی دانند و درک نکرده اند .
این
اساتید بزرگوار به آموزش سیستم عامل ، نرم افزارها و مباحث کامپیوتر تا
حدی مسلط هستند ، ولی آموزشی در حوزه امنیت به دانشجویان و دانش آموزان خود
ارائه نمی دهند و یا اگر هم علاقه مند به ارائه اطلاعاتی باشند ، اطلاعات
صحیح و درستی ندارند .
برای مثال بسیار دیده شده است که اساتید آموزشگاه ها و مراکز آموزشی رایانه ( کامپیوتر و فناوری اطلاعات ) و حتی دانشگاه ها نه تنها خود درباره امنیت سیستمهای کامپیوتری و موبایل اطلاعات درستی ندارند که نشانه آن می تواند عدم استفاده از محصولات معتبر امنیتی توسط خودشان باشد ، بلکه به افراد تحت آموزش خود هم به طور طبیعی اطلاعات صحیحی ارائه نمی دهند و گاهآ آنها را تشویق به استفاده از نسخه ها و نرم افزارهای جعلی ( FAKE AV ) هم می کنند .
2 )
- انتشار اطلاعات نادرست توسط برخی اشخاص و شرکتهای سودجو .
اشخاص و متاسفانه شرکتهایی هستند که از آگاهی کم کاربران سوء استفاده کرده و با ارائه اطلاعات نادرست سعی در فریب کاربران دارند .
البته بیشتر این نوع شرکتها از ترس آبروریزی ، به طور مستقیم اقدام به انتشار اینگونه اطلاعات نکرده و پای نشریات ، وب سایتهای خبری و حتی خبرگزاریها را هم به میدان ارائه اطلاعات نادرست و فریب کاربران باز کرده اند .
نمونه هایی از این موارد پیش از این توسط دیسنا گفته شده است .
بخشی از این اطلاعات هم توسط فروشگاه های کامپیوتری و مخصوصآ مراکز تعمیراتی کامپیوتر و موبایل به کاربران داده می شود .
این گروه در ایجاد و انتقال باورهای غلط درباره امنیت اطلاعات به کاربران و مصرف کنندگان نقش بسیاری دارند .
3 )
- عدم اعتماد به اطلاعات ارائه شده توسط وب سایتها و شرکتهای فعال در حوزه امنیت .
همانطور که می دانید بخش قابل ملاحظه اطلاعات ارائه شده در حوزه امنیت اطلاعات به نوعی توسط شرکتهای ارائه دهنده محصولات و سرویسهای امنیتی و یا با حمایت و اسپانسری آنها منتشر می شود .
کاربران
به طور ناخودآگاه نسبت به اطلاعاتی که توسط این شرکتها ارائه می شود نظر
مثبتی ندارند ، زیرا برخی از کاربران احساس می کنند این شرکتها فقط به خاطر
فروش محصولاتشان اقدام به انتشار اینگونه خبرها و گزارشات می کنند .
این
نگاه منفی خود باعث می شود کاربران تجهیزات دیجیتالی به این موضوع با دید
مثبت نگاه نکرده و از مصرف صحیح محصولات امنیتی امتناع کنند .
نباید فراموش کنیم ارائه اطلاعات اشتباه باعث بدتر شدن نگاه کاربران می شود .
همچنین
برخی کاربران فکر می کنند که بخش اعظم ویروسها و تهدیدات سایبری توسط
شرکتهای تولیدکننده آنتی ویروس تولید می شوند و همین مسئله این احساس را در
آنها به وجود می آورد که نباید از ضد ویروسها و نرم افزارهای معتبر استفاده کنند .
هرچند رد یا تائید این مسئله امکانذیر نیست . ولی صحت یا عدم صحت این مسئله بلواقع تاثیری در مصرف و شیوه استفاده از محصولات امنیتی ندارد ، زیرا امروزه وجود تهدیدات مختلف سایبری در فضای پیرامونی آن به خوبی قابل لمس بوده و غیر قابل انکار است و باید گفت چاره ای بجزء استفاده از نسخه های معتبر محصولات امنیتی وجود ندارد . یکی از نقاط شفاف و روشن در این بخش ایجاد پلیس فتا و تلاش آنها در آموزش و اطلاع رسانی است که بدور از منافع شخصی و شرکتی سعی دارند تا اطلاع رسانی بهتری صورت گیرد .همچنین افزایش دانش کاربران در نهایت باعث می شود هم خود متضرر نشوند و اگر هم دچار مشکل شدند ، پیگیری و رفع آن با سرعت بیشتری همراه باشد .البته قرار بود مرکز ماهر ( سرت ایران ) ( وابسته به سازمان فناوری اطلاعات ایران ) هم چنین نقشی داشته باشند ، ولی متاسفانه به دلیل اینکه این مرکز هم اکنون به عنوان یکی از شرکای تبلیغاتی شرکت روسی ارائه دهنده ضد ویروس شناخته می شود و بارها با انتشار اخبار مختلف سعی در فریب کاربران داشته و مورد اعتماد نیست .
4 )- من می دانم ضد ویروس نیاز دارم ولی نمی توانم یا نمی خواهم کنم .
این صحبت مانند این است که بگوئید من می دانم باید در سرما لباس گرم بپوشم ولی نمی توانم هزینه کنم .
سوال این است شخصی که می تواند برای خرید کامپیوتر یا موبایل ( گوشی هوشمند ) هزینه کند ، چگونه است که احساس می کند نباید برای نرم افزاری که به نوعی باید آن را خریداری و نصب کند ، هزینه ای پرداخت کند ؟
آیا
هزینه های آب ، غذا ، پوشاک ، تجهیزات دیجیتالی و ... مجانی به ما داده می
شود ؟ و یا شخصی که اینچنین انتظاری دارد خود به رایگان کاری انجام می دهد
؟
بخشی از این مشکل به فرهنگ و آگاهی بر می گردد که با اطلاعات اشتباهی که به این گروه از کاربران ارائه می شود ، مخصوصآ توسط اساتید کامپیوتر ، این مشکل روز به روز بیشتر و بیشتر می شود .
بخشی از کاربران که از نسخه های جعلی استفاده می کنند که نیاز به آموزش در این گروه از کاربران بسیار زیاد است .
بخشی از کاربران هم هستند که حداقل از آنتی ویروسها و نرم افزارهای اصلی و معتبر ولی رایگان استفاده می کنند ( میکروسافت اسنشیال ، آویرا رایگان و .. )
این گروه از کاربران حداقل در وضعیت مناسب
تری قرار دارند ، زیرا اولا آنتی ویروس و نرم افزار امنیتی استفاده می
کنند و دوم اینکه حداقل از نسخه های معتبر هرچند رایگان استفاده می کنند .
( توجه : جالب اینکه برخی از کاربران هم همین نسخه های رایگان را نیز به صورت جعلی ( FAKE AV ) استفاده می کنند . )
کاربران باید توجه داشته باشند محصولات ضد ویروس را حتمآ به طور مستقیم از وب سایت شرکتهای تولید کننده آنتی ویروس و یا در نهایت از لینکها و منابع بسیار بسیار بسیار معتبر دانلود و تهیه کرده و از نصب اینگونه نرم افزارها از روی سی دی ها و دی وی دی های متفرقه ( کینگ ، لرد ، گردو و .. ) جدآ خودداری کنند .
در صورتی که می خواهید فایل نصب را از طریق اینترنت دانلود و نصب نمائید ، آن را ابتدا بر روی یک کامپیوتر سالم دانلود و ذخیره کرده و سپس بر روی سی دی یا دی وی دی رایت کرده و از روی سی دی و یا دی وی دی اقدام به نصب آن نمائید .
البته بماند که استفاده از آنتی ویروسهای رایگان مانند این است که شما کت و شلوار را ( که در اینجا نمادی از کامپیوتر ، موبایل و یا تبلت ) است با دمپایی ( آنتی ویروس رایگان ) بپوشید . احتمالا قیافه شما خیلی دیدنی است .
خوب سوالی این است آیا پنیر مجانی را بجزء در تله موش می توان یافت ؟
ما نمی گوئیم آنتی ویروس رایگان خوب است یا بد است ، ولی بد نیست چند سوال از خود بپرسیم ؟
شرکتهایی که باید سالانه هزاران دلار هزینه متخصصین و زیر ساختهای ارائه و توسعه محصول خود کنند ، چه دلیلی دارد نرم افزارها و در اینجا مخصوصآ آنتی ویروس که باید به صورت لحظه ای آپدیت و بروز شود را به رایگان در اختیار کاربران قرار دهد ؟
و چرا در بین اینهمه شرکت امنیتی ، غولهای امنیتی معتبر حتی ساده ترین ضد ویروسشان را به رایگان ارائه نمی دهند ولی در عین حال توانسته اند اعتماد بخش زیادی از کاربران و شرکتها را جلب نمایند .
- و در نهایت گروهی از کاربران هستند که به دلیل دانش و اطلاعات صحیح و کافی و یا استفاده از مشاوره متخصصین آگاه ، اقدام به خرید و استفاده از نسخه های معتبر و اصلی محصولات نرم افزاری و مخصوصآ آنتی ویروسها می کنند .
و به قولی به این موضوع پی برده اند که آنتی ویروس نیاز امروز است .
نباید فراموش شود ما برای ورود به دنیای دیجیتالی نیازمند هم سخت افزار و هم نرم افزار های مناسب هستیم که هر 2هم باید قادر به انجام وظایف خود باشند و هم اینکه باید معتبر باشند .
همانطور که برای ورود به دریا نیاز به کشتی و ناخدا هستید ، برای ورود به دنیای دیجیتالی و بهره بردن از آن باید علاوه بر کامپیوتر و تجهیزات دیجیتالی و سخت افزاری ، مسائل امنیتی و نرم افزاری خود را هم با دقت انتخاب و تهیه کنید .
این مسئله مانند سفر به فضا است ، شما علاوه بر اینکه نیازمند یک سفینه ( سخت افزار ) برای سفر به فضا هستید ، باید لباس ( نرم افزارهای ) مناسب را هم تهیه کنید وگرنه به محض خروج از جو و ورود به فضای بیرونی از بین خواهید رفت .
- چرتکه بندازید .
شاید در بین شما افرادی باشند که بسیار حسابگر هستند .
هر چند باید گفت با توجه به مطالب گفته شده هر کاربری که از حداقل دانش و آگاهی بهره برده باشند می داند که نصب نسخه های معتبر محصولات نرم افزاری و ضد ویروس یک موضوع اصلی و مهم و از طرفی پایه ایست .
همانقدر که در کامپیوتر و یا موبایل وجود یک پردازنده مرکزی ( CPU ) الزامی است ، نصب و استفاده از نرم افزارها و آنتی ویروسهای معتبر و اصلی هم مهم و الزامی است .
ولی بیایید بینیم نداشتن ضد ویروس معتبر و یا استفاده از نسخه های جعلی چه مشکلاتی را می تواند برای ما ایجاد کند ؟
- آلوده شدن کامپیوتر به انواع مختلفی از تهدیدات ، ویروسها ، تروجانها ، روت کیتها و غیره .
- استفاده از منابع سیستم توسط ویروسها ، تروجانها و ...
- اخلال در عملکرد سیستم ( کامپیوتر ، موبایل ، تبلت و شبکه ) به شکلهای مختلف .
- کاهش سرعت ( کامپیوتر یا موبایل ) .
- از دست دادن ناگهانی اطلاعات .
- صرف هزینه های سنگین تعمیر کامپیوتر ، موبایل و شبکه .
- اتلاف و صرف زمان جهت تعمیرات با علم به این موضوع که ممکن است در این بین بسیاری از اطلاعات نیز از دست برود و باید برخی تنظیمات و کارها دوباره انجام شود .
- استفاده از پهنای باند اینترنتی به صورت غیر مجاز و مخفیانه توسط ویروسها ، تروجانها ، جاسوس افزارها و ..
- سرقت اطلاعات ( مانند عکسها و اطلاعات محرمانه )
- سرقت نامها و کلمات عبور ( Username & Password ) توسط هکرها و خلافکاران اینترنتی و سوء استفاده از آنها .
( بسیار دیده شده که اکانتهای ایمیل و یا مسنجر هک شده و خوب اتفاقات بعدی که افتاده عواقب خوبی برای صاحب اکانت نداشته است .
برای نمونه می توان به ارسال ایمیلها و یا پیغامهای توهین آمیز و یا فریبنده از طرف آن اکانت به دوستان صاحب اکانت و دیگر اشخاص اشاره نمود .)
- سوء استفاده از کامپیوتر قربانی در جهت اهداف خلافکاری و کلاهبرداری .
این سوء استفاده می تواند به شکلهای مختلف باشد . از حمله و هک کامپیوتر دیگر کاربران تا سوء استفاده برای گسترش شبکه های بات نت و ارسال گسترده هرزنامه و سرقت اطلاعات هویتی و بانکی باشد .)
در نهایت قربانی بدون اینکه چیزی بداند ممکن است با پلیس مواجه شود و باید به سوالاتی پاسخ دهد که پاسخ آنها را نمی داند .
قطعآ قانع کردن ارگانهای قانونی و قضایی به اینکه شما مقصر نیستید کاری بسیار مشکل و زمان بر است ، چون از رایانه یا موبایل شما برای حمله و هک استفاده شده و قصور شما در تامین امنیت توجیه پذیر نیست .
مانند این است که ماشین شما دزدیده شود و از آن برای سرقت بانک و یا کارهای خلاف استفاده شود . قطعآ شما اولین مظنون هستید که تحت پیگر قضایی قرار می گیرید .
- در صورتی که به دلیل عدم استفاده از نسخه های معتبر دچار مشکلات سخت افزاری و یا از دست دادن اطلاعات شوید حتمآ این سوال را از خود خواهید پرسید که چه کارهایی باید انجام می دادید تا با این مشکل روبرو نشوید .
از طرفی درباره حسابگری هم باید گفت وقتی قرار است محصولی تهیه کنیم قیمتش مهم نیست و وقتی آن محصول جزء الزامات باشد ، فقط باید به فکر تهیه آن بود .
ولی به طور خلاصه هزینه ای که بابت تهیه محصولات نرم افزاری معتبر پرداخت می شود نسبت به کارکرد و منافعی که برای ما دارند بسیار بسیار اندک است .
برای مثال ویندوز هفت7 با توجه به نسخه های آن قیمتی بین 190 تا 300 دلار دارد .
تجربه نشان داده شرکت میکروسافت به طور متوسط به هر سیستم عامل خود بین 10 تا 12 سال خدمات پشتیبانی و آپدیت ارائه می دهد .
یعنی سیستم عامل به طور سالانه حدود 15 تا 30 دلار هزینه دارد که بسیار بسیار اندک است و باید توجه داشته باشید کامپیوتر بدون سیستم عامل اصلا قابل استفاده نیست و سیستم عامل میکروسافت هم پر کاربردترین سیستم عامل بوده و بسیاری از برنامه ها تحت این سیستم عامل قابل اجرا هستند .
سیستم عامل معتبر به سادگی کار کرده ، در کار برنامه ها اخلال ایجاد نمی کند ، درون خود حاوی تهدیدات و ویروسها و جاسوس افزارهای مختلف نیست ، به سادگی آپدیت و بروزرسانی می شود و ...
و یا آنتی ویروس معتبر با توجه به نوعش و گارانتی هزینه ای بین 20 تا 40 دلار ( به ازای هر سال و هر کامپیوتر ) دارد ، که هزینه ای بسیار بسیار اندک است .
در این بین کاربرانی که قصد خرید نوت بوک دارند ، برای اینکه هزینه کمتری کنند ، نوت بوکی که مجهز به سیستم عامل ویندوز است تهیه نمایند .
در این موارد لوگوی مایکروسافت بر روی دستگاه و لوگو کد لایسنس ویندوز به صورت هولوگرام در زیر دستگاه قابل مشاهده است .
دستگاه هایی که مجهز به سیستم عامل معتبر هستند :
اولا
به دلیل اینکه سیستم عامل به صورت پیش نصب بر روی آن قرار دارد ، بسیار
راحت بوده و دیگر نیازی نیست برای خرید و نصب سیستم عامل هزینه ای را متقبل شوند .
دومآ این سیستم عامل نسخه اصلی و معتبر بوده و خیالتان راحت است .
سومآ اینکه بر روی سیستم عامل نرم افزارهای مناسب از طرف تولیدکننده نوت بوک نصب شده است .
چهارم اینکه یک نسخه آنتی ویروس 30 تا 90 روزه به صورت پیش فرض بر روی این دستگاه ها نصب است که تا زمانی که اقدام به خرید آنتی ویروس نمائید ، می توانید از همان نسخه استفاده کنید .
توجه : در صورتی که محصول آنتی ویروس پیش فرض ، محصول شرکتی بود که قابل آپدیت از طریق ایران نبود ( مانند مکآفی ) ، سریعآ اقدام به خرید و نصب یک محصول ضد ویروس نمائید .
عمومآ
بر روی نوت بوکها یکی از محصولات ضد ویروس شرکتهای ترندمیکرو ، سایمنتک و
مکآفی نصب است که فقط محصولات مکآفی قابل تهیه ، ثبت و آپدیت از طریق ایران
نیست و آنتی ویروسهای 2 شرکت دیگری علاوه بر اینکه قابلیت ثبت و آپدیت و پشتیبانی دارند ، می توانید با گارانتی معتبر تهیه نمائید .
شاید انتخاب شما آنتی ویروس دیگری باشد .
خریداران نوت بوک بلافاصله بعد از روشن کردن نوت بوک و انجام آپدیت و بروزرسانی با تهیه 10 عدد دی وی دی با استفاده از نرم افزاری که به صورت پیش فرض بر روی نوت بوک نصب است ، اقدام به تهیه نسخه پشتیبان از نوت بوک خود نموده و دی وی دی ها را در جای امنی نگهداری کنند . ( بد نیست از این دی وی دی ها هم یک نسخه پشتیبان تهیه نمائید. )
همچنین کد لایسنس سیستم عامل که در زیر نوت بوک می باشد را در جایی نوشته و در جای امنی نگهداری نمائید .
و در نهایت شما با پرداخت حدود 30 تا 50 دلار بیشتر صاحب نوت بوکی با سیستم عامل اصلی و معتبر می شوید که به اگر بخواهید سیستم عامل را جداگانه تهیه کنید فقط باید همان 200 تا 300 دلار را پرداخت کنید .
- تهدیدات موبایل ، گوشی های هوشمند و تبلت . ( ویروسها ، جاسوس افزارها ، کنترل از راه دور ، سرقت و مفقود شدن و .. )
( امنیت موبایل و تبلت هم مانند کامپیوتر بسیار مهم است و حتی می توان گفت به دلیل فشردگی اطلاعات دارای اهمیت بیشتری است . )
( امروزه نرم افزارهای امنیتی موبایل ، گوشی
های هوشمند و تبلت نه تنها وظیفه حفاظت از این تجهیزات در برابر انواع
مختلف تهدیدات را دارند ، بلکه در صورت سرقت و یا مفقود شدن این تجهیزات می
توانید آنها را رد گیری کرده و یا از راه دور اطلاعاتتان را پاک کنید. )
برخی نرم افزارها نیز با توجه به ویژگی هایشان از شماره ها و یا حتی اطلاعات موبایل نسخه پشتیبانی به صورت آنلاین تهیه کرده و حتی اگر گوشی شما مجددآ یافت نشود ، اولا با از این بردن اطلاعات از راه دور از دسترسی افراد غیر و یا سارق به اطلاعاتتان راحتید جلوگیری می کنید و با خرید یک گوشی جدید می توانید به همه اطلاعات قبلی خود دسترسی داشته باشید .)
متاسفانه بسیار دیده شده است که کاربری به خاطر نا آگاهی و یا خساست در نپرداختن هزینه نرم افزار معتبر امنیتی ( ضد ویروس و ضد سرقت ) دچار مشکلات بسیار زیادی شده اند که در زیر به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد :
- آلوده شده به انواع مختلف ویروسها ، تروجانها و دیگر تهدیدات .
- از دست دادن اطلاعات .
- هک شدن گوشی .
- سرقت اطلاعات گوشی و دسترسی افراد غیر مجاز .
- عدم پیگیری سرقت و رهگیری و یا مفقود شدن گوشی به دلیل عدم استفاده از نرم افزار امنیتی معتبر .
- دریافت قبوض غیر منطقی و گذاف .
- از دست دادن پهنای باند اینترنت بر روی گوشی یا تبلت .و در نهایت کاربر باید جهت تعمیر ، گوشی را به تعمیرکار بسپارد که باز خود خطرات دیگری دارد .
- سرقت اطلاعات محرمانه و خانوادگی توسط اشخاص غیر ( تعمیرکاران ) .
- اخلال در کارها و عدم دسترسی به گوشی تا زمان تعمیر .
- ممکن است وضعیت گوشی به جای اینکه بهتر شود ، بدتر شود .
همچنین از آنجا که نصب آنتی ویروس جزء لاینفک هر موبایل و تبلتی است ، بیشتر تعمیرکاران رایانه و موبایل علاوه بر هزینه های تعمیر ، آنتی ویروس البته جعلی هم برای کاربر نصب کرده و حتی بابت همان آنتی ویروس و نرم افزار جعلی هم هزینه ای را بابت خدمات نصب و حتی هزینه نرم افزار دریافت می کنند .
متاسفانه همه تعمیرکاران چیزی با عنوان وجدان کاری و اخلاقی نداشته و با این کار نه تنها باعث به خطر افتادن امنیت کاربران و اطلاعاتشان می شوند ، بلکه مراجعه مجدد مشتری جهت انجام تعمیرات را به نوعی برای خود تضمین می کنند .
تعمیرکاران نیز به 3 دسته تقسیم می شوند :
الف ) به طور کلی نسخه های جعلی ارائه و نصب می کنند و هزینه کمتری نسبت به نسخه های اصلی می گیرند .
ب ) نسخه های جعلی ارائه و نصب می کنند و هزینه نسخه های اصلی را می گیرند .
ج ) هر 2 نسخه اصلی و جعلی را ارائه کرده ، ولی نسخه جعلی را با هزینه کمتری ارائه می دهند .
بیشتر کاربران به دلیل عدم آگاهی و از طرفی وسوسه شدن جهت پرداخت هزینه کمتر نسخه جعلی را انتخاب می کنند .
البته امثال گروه ( ج ) بسیار کم و نادر هست و بررسی های صورت گرفته در بین فروشندگان و مخصوصآ تعمیر کاران موبایل در 4 بازار اصلی موبایل تهران ( یعنی بازارهای موبایل ایران ، علاالدین ، پایتخت و تجریش ) نشان می دهد فقط در هر مرکز فروش و تعمیر موبایل فقط 1 یا 2 فروشگاه در گروه ( ج ) قرار دارند .
و متاسفانه باید گفت هیچ تعمیرکار و فروشنده موبایلی مشاهده نشد که فقط نرم افزار اصلی و معتبر ارائه دهد .
البته پیشنهاد می شود خریداران کامپیوتر ، موبایل ( گوشی های هوشمند ) و تبلت انتظاری از فروشگاه ها و تعمیرکاران نداشته باشند و خود اقدام به خریداری و نصب محصولات نرم افزاری و امنیتی از شرکتهای معتبر ( وب سایتهای آنها ) نموده تا هم از اصلالت و معتبر بودن محصول اطمینان بیشتری داشته باشند و هم خدمات پشتیبان بهتری را دریافت نمایند .
ارائه :
دیسنا : پایگاه اطلاع رسانی امنیت اطلاعات ایران

هنگام بازنشر لطفآ منبع خبر ذکر شود .