امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

شوخی با عنوان " اعلام آمادگی هند جهت انتقال تکنولوژی امنیت اطلاع

دیسنا - خبرگزاری امنیت فناوری اطلاعات :

اخیرآ خبری در وب سایتها با عنوان " اعلام آمادگی هند جهت انتقال تکنولوژی امنیت اطلاعات به ایران " درج و کپی شده است .
در مورد این خبر ذکر چند نکته لازم و ضروری است که بد نیست کاربران ایرانی به آنها توجه داشته باشند :

شما را به مطالعه ادامه مطلب دعوت می کنیم :


1- در بحث امنیت اطلاعات اگر منظور عدم وابستگی باشد فرقی بین هند و آمریکا ، روسیه ، رومانی ، چک و اسلواکی و آلمان و یا دیگر کشورها وجود ندارد . هر چند سابقه تاریخی نشان داده است که امثال کشورهای هند ، چین و روسیه کمترین منفعتی برای ایران نداشته اند . و در شرایط تحریم ، کشورها و شرکتهایی که در حوزه های خاص و مهم درخواست همکاری دارند و از تحریم نیز نام می برند مشخص است که برنامه های مشترکی که برای ایران منفعتی داشته باشند ندارند .

( ظاهرآ هندی ها هم فهمیده اند که ایرانی ها از کلمه انتقال تکنولوژی خوششان می آید . )
2- در مورد انتقال تکنولوژی امنیت اطلاعات باید گفت ، این تکنولوژی به دلایل امنیتی چندان قابل انتقال نیست و بیشتر اکتسابی می باشد و متخصصین هر کشور  خود  باید در این مورد اطلاعات مورد نظر را کسب کنند و صحبت در مورد انتقال این تکنولوژی تا حد زیادی بی مورد  و نشانه عدم اگاهی است . - بواسطه نصب یک سرور بروزرسانی در ایران ، تکنولوژی منتقل نمی شود .
3- اگر هم انتقال تکنولوژی در کار باشد قائدتآ باید از کشوری صورت بگیرد که در این زمینه صاحب نام باشد و یا شرکتهای مطرح و معتبری در آن کشور مشغول به فعالیت باشند . که با توجه به بند دوم شاید باید این بند را فراموش کنیم .
4- تمام شرکتهای عرضه کننده آنتی ویروس در کشورهای مختلف ( مراکز داده پر سرعت ) سرورهای بروزرسانی ارائه می دهند تا بار ترافیک شبکه و سرعت دسترسی کاربران آسان شود . این کار در مورد ایران در نگاه اول کار مفیدی می باشد ، ولی وجود این سرور در ایران و یا خارج از ایران منافعی برای کاربران ایرانی ندارد ، بخصوص در مورد این شرکت هندی . دلایل آن را در ادامه بخوانید .
5- مباحث مطرح شده در مورد شرکتی می باشد که ، یکی از 2 شزکت هندی می باشد که در این کشور اقدام به تولید آنتی ویروس می نمایند . البته شرکت دیگری وجود دارد که  تمام مدیران دفتر مرکزی و موسسین آن هندی می باشند ولی دفتر مرکزی آن در آمریکا است .
6- این شرکت هندی سال گذشته به طمع فتح بازارهای بین المللی ، نام نماینده های ایران خود را حذف نمود ، ولی بعد از گذشت حدود 1 سال و شکست در فروش محصولاتش در بازارهای بین المللی و بهتر بگوییم در دیگر کشورها  ، منفعت را تمرکز بر روی بازار و کشورهای ضعیف و یا ایران که در تحریم به سر می برند دید و به همین منظور نام یکی از نمایندگان ایران خود را در وب سایت درج نمود تا شاید بتواند در بازار ایران موفقیتی کسب کند .
( بد نیست سوالی در این مورد از خود بپرسیم ،  میزان فروش این شرکت در خود کشور هند چقدر است ؟؟ ) - طبق خبر درج شده در وب سایت ویروس بولیتن این شرکت 30% بازار آنتی ویروس هند را در اختیار خود دارد . منبع   اینکه این خبر چقدر موثق می باشد بر عهده دیسنا نیست!!

7- بلند پروازی خوبست هم برای این شرکت و هم برای ما ایران ها  ، ولی واقع بینی مهمتر از بلند پروازیست و بخصوص برای ما ایرانی ها ، زیرا به راحتی مورد سوء استفاده کشورهای مختلف بخصوص چین ، روسیه و هند و ... قرار می گیریم و در این میان فقط  نیروهای انسانی ، هزینه و دیگر منابع ما به هدر می رود .
8- در شرایط تحریم ، شرکتها و کشورهایی که به راحتی به سمت کشور ایران برای همکاری های مشترک می آیند ، عمومآ فقط و فقط به منافع خود فکر کرده و آن را به گران ترین حالت عرضه می کنند و در نهایت نیز نتیجه مثبتی عاید ایران نمی شود .
9- بهتر است شرایط را برای کارشناسان و متخصصین در کشور طوری مهیا کنیم تا در کشور بمانند و به پیشرفت کشور کمک کنند .
10- بهتر است همراه با درج اخباری که تبلیغاتی می باشند ، خبرهایی نیز درج کنیم که باعث افزایش آگاهی کاربران خانگی و مدیران شبکه شود که در حال حاضر در پایین ترین سطح سواد امنیت فناوری اطلاعات می باشند .
( هنوز بسیاری از دانشمندان این مرز و بوم فکر می کنند اورجینال همان سی دی نقره ای است و هنوز فکر می کنند کسپرسکی و نود32 و بیت دفندر بزرگترین شرکتهای امنیتی دنیا می باشند .  )

( اطلاع رسانی )
11- چندی پیش گفته شده بود که یک سرمایه گذار هندی که سهامدار شرکتهای گوگل ، اوراکل و غیره است در این شرکت مبلغی معادل 60 کرور روپیه معادل 600 هزار روپیه ( معادل 12.7 میلیون دلار آمریکا ) سرمایه گذاری نموده است .

جدا از این بحث که سهام شرکتهای گوگل و میکروسافت و بسیاری از شرکتهای بزرگ آی تی که به صورت سهامی عام اداره می شوند در بورسهای آمریکا عرضه می شود و بسیاری از اشخاص و شرکتهای سرمایه گذاری قادر به خرید سهام این شرکتها می باشند ، می توان 12.7 میلیون دلار را با سرمایه گذاری 100 میلیون دلاری در آوست و یا 200 میلیون دلاری در AVG مقایسه کرد .

( شرکت ترندمیکرو Trend Micro در سال 2009 فقط برای توسعه دیتا سنترهای امنیت ابری 300 میلیون دلار و شرکت سیمانتک Symantec فقط در یک روز بدلیل اشکال پیش آمده در سیستم تمدید خودکار لایسنسهای آنتی ویروسهای خانگی در آمریکا 10 میلیون دلار هزینه نمود . )

طبق بررسی این شرکت سرمایه گذار هندی ، یکی از شرکتهای بزرگ سرمایه گذاری در هند می باشد که در سالهای اخیر در بیش از 50 شرکت هندی و غیر هندی مانند شرکتهایی از آمریکا ، چین و اسرائیل سرمایه گذاری نموده است .
منبع خبر

12- در خبر گفته شده " این شرکت هندی یکی از بزرگ‌ترین شرکتهای فعال در حوزه امنیت فناوری اطلاعات جهان می باشد."  همه کاربران و خوانندگان  با حداقل سطح اطلاعاتی و دانش فناوری اطلاعات می دانند این گفته بیشتر یک شوخی بی مزه می باشد . شاید هم نیت نویسنده تست میزان آگاهی کاربران و خوانندگان بوده است .
البته می توان گفت شرکتهای هندی فقط در زمینه برنامه نویسی توانسته باشند به جایگاه نسبتآ مناسبی دست یابند .
البته بدیهیست به دلیل شرایط کشور هند ، پیشرفت این کشور از ایران بیشتر بوده است ولی در زمینه امنیت اطلاعات و بخصوص ارائه آنتی ویروس ، 5 قدرت برتر هنوز از کشورهای آمریکا و ژاپن و انگلستان می باشند و با فاصله بسیار زیادی از این شرکتها  دیگر  شرکت هایی از آمریکا و  کشورهای اروپای شرقی و غربی و روسیه قرار دارند .

- ارائه سرور بروزرسانی در ایران تفاوت معنی داری برای کاربران ایرانی ندارد  ، زیرا اگر قرار بر این باشد که اطلاعات کشور و کاربران ایرانی به خارج درز نکند ، ارائه سرور در ایران جلوی درز اطلاعات را نمی گیرد ، بلکه با این سرور نیز می توان اطلاعات جمع آوری کرد و هم می توان اطلاعات را به خارج از کشور ارسال نمود . ( اگر همچین قصدی در کار باشد . ) - فقط شاید کمی از بار ترافیک شبکه اینترنت کم کند . که با توجه به تعداد اندک کاربران این شرکت هندی در ایران می توان به راحتی از آن چشم پوشی کرد .

و اگر منظور این است که در زمانهایی که اینترنت قطع می باشد کاربران بتوانند عمل آپدیت  را انجام دهند ، باید گفت اگر در مقطعی از زمان نیز اینترنت قطع باشد ، در آن مقطع خاص ، آن شرکت هندی نیز نمی تواند سرور خود را بروزرسانی کند تا کاربران ایرانی نیز بتوانند عمل بروزرسانی و آپدیت را انجام دهند .
قابل ذکر است شرکتهای بزرگ فناوری عمدتآ از شرکای شرکت بزرگ Akamai می باشند که در هر ثانیه بالغ بر 4 ترابایت اطلاعات در شبکه این شرکت رد و بدل می شود و از مشتریان این شرکت میتوان به Adobe - Trend Micro - IBM - BMW - Hitachi - BestBuy - Fedex و بسیاری دیگر از شرکتها در گوشه و کنار دنیا اشاره نمود .
درباره Akamai

همه موارد فوق به کنار و با احترام به تلاشهای نماینده محترم این شرکت ، دقت به یک مسئله  جالب است :
- چرا دفتر به اصطلاح روابط عمومی کسپرسکی ( کاسپرسکی ) برای این شرکت تبلیغات می کند ؟؟؟؟؟!!!
( کمی عجیب به نظر می رسد .)



دیسنا - پایگاه اطلاع رسانی امنیت اطلاعات دورانتاش  DISNA
اولین پایگاه اطلاع رسانی تخصصی امنیت اطلاعات ایران
www.DISNA.ir

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد