امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

نقدی بر مقاله " تهران در تصرف روسها " هفته نامه عصر ارتباط

خبرگزاری امنیت فناوری اطلاعات دورانتاش ( تحلیل ) :

هفته نامه عصر ارتباط یکی از هفته نامه ها و نشریات در مورد مسایل کامپیوتر و موبایل و آی تی می باشد .
این هفته نامه در شماره 360 خود که در تاریخ 22 خرداد ماه 1389 منتشر شده است ، در مقاله ای با عنوان " تهران در تصرف روسها " اقدام به بررسی بازار نرم افزارهای امنیتی و ضد ویروس نموده است .
در این مقاله نکاتی وجود دارد که پرداختن به آنها خالی از لطف نمی باشد .

 اولآ در این مقاله هنگامی که صحبت از شرکتهای آنتی ویروس شده است نامی از یکی از بزرگترین شرکتهای عرضه کننده آنتی ویروس در دنیا یعنی ترندماکرو Trend Micro یا همان پی سی سیلین PC-Cillin نیامده است .

محصولات این شرکت بر عکس نتایجی که از آن در اکثر وب سایتها درج می شود ، بسیار قدرتمند بوده و قابلیتهای بسیاری دارد که در بسیاری از مقالات ارائه شده در این وب سایت تا حدی به آنها پرداخته شده است .

 و به دلیل کیفیت بالا و قیمت مناسب از زمان ارائه توسط شرکت دورانتاش مورد توجه و استقبال بسیاری از کاربران و مدیران شبکه و استفاده کنندگان از آنتی ویروس در ایران قرار گرفته است .

در مورد زیر فروشی محصولات شرکت کسپرسکی نیز صحبتهای بسیاری شده است ولی عمده آن به شیوه پشتیبانی فنی و خدمات پس از فروش و نوع فروش و اعتبار شرکتهای عرضه کننده و توزیع کننده در این زمینه بر می گردد ولی در کل در ایران قانونی وجود ندارد . ممکن است ارزانتر بخرید ولی بهتر خدمات بگیرید . حتمآ بسیاری از کاربران این مورد را تجربه نموده اند .

در مورد استفاده از گوگل ترند Google Trends نیز باید گفت نمی توان بر این اساس نتیجه گیری مناسب و درستی اشت .

زیرا بعضی از شرکتهای آنتی ویروس مانند بیت دفندر - آوست - AVG و آویرا و غیره ( به بخش دانلود وب سایت شرکت دورانتاش مراجعه نمائید . ) جهت اهداف تبلیغاتی اقدام به ارائه نسخه های رایگان نموده اند . ( هرچند این نسخه ها بسیاری از ویژگی های یک نرم افزاری امنیتی را بطور کامل دارا نمی باشند . ) ولی بعضی از کاربران را به خود جلب می کنند و این باعث می شود نام این آنتی ویروسها را در اینترنت جستجو کنند .

شاید یکی از دلایل دیگر رشد محصولات شرکت کسپرسکی و حتی شرکتهای دیگر مانند پاندا - بیت دفندر و آویرا را تحریمهای بین المللی دانست .

زیرا شرکتهای ( بزرگ و معتبر  ) دیگر ، به همین دلیل قادر به معرفی و عرضه محصولات خود نمی باشند .

و اینکه بعضی از برندهایی که این فروشگاه در نمودار خود ارائه نموده است، اصلا توسط این شرکت ( مجموعه لاوان ) عرضه نمی شود .

در مورد اینکه قدرتمند بودن و نام تجاری باعث جذب مشتری می شود باید گفت این گفته چندان صحیح نیست . زیرا بسیاری از کاربران اصلا با آنتی ویروسهای دیگر آشنایی ندارند و متاسفانه آنتی ویروسهای دیگر را بصورت کرک شده استفاده نموده اند که متعاقب آن مشکلات بسیاری برای آنها بوجود آمده است .

بسیاری از کاربران فکر می کنند نود32 یا کسپرسکی بزرگترین شرکتهای عرضه کننده آنتی ویروس در دنیا هستند و متعاقب آن بهترین محصولات را دارند ،  ولی آیا چنین است ؟؟؟!!!!

از لحاظ برند باید گفت شرکتهای ترندماکرو - سایمنتک - مک آفی و وب روت بسیار قدرتمند می باشند .

خوشبختانه در این میان فقط 2 شرکت مک آفی و پی سی تولز ( متعلق به سایمنتک )  سرورهای ثبت و بروزرسانی محصولات خود را بطور کامل بر روی کاربران ایرانی تحریم نموده اند .

جالب اینکه سرورهای خود محصولات خود سایمنتک بر روی کاربران ایرانی باز است و حتی چت آنلاین گروه پشتیبانی این شرکت . ( این مورد 1 هفته گذشته توسط نگارنده تست شده است )

همچنین باید اذعان نمود حدود 99% شرکتهای بزرگ آی تی IT و سازندگان سخت افزار با یکی از 4 شرکت فوق ( سایمنتک - ترندماکرو - مک آفی و وب روت ) قراردادهای همکاری دارند .
در مورد آماری که فروشگاه های لاوان منتشر نموده نیز باید گفت ، به دلایلی که در یکی از مقالات این وب سایت درج شده ، نمی تواند به عنوان یک مرجع معتبر و بی طرف به این مجموعه نگاه کرد  .

تحلیل نقل قولهای لاوان بدلایل گفته شده در بالا مورد علاقه ی نگارنده نمی باشد ولی وقتی مطابق مطرح شده از طرف ایشان را با دقت بیشتری مطالعه نمودم به موارد جالبی برخورد کردم که بد نیست به آنها اشاره داشته باشم :


- فروش کسپرسکی بدلیل حضور گسترده و موجودی بیشتر می باشد . یعنی فروشندگان تنها بدلیل موجودی بیشتر اقدام به توصیه این محصول به مشتریان می نمایند .

- در مورد فروش در شهرستانها نیز  آنتی ویروس بیت دفندر هم قیمت با آنتی ویروس ایمن است ، پس اگر این گفته صحیح باشد و اگر واقعآ آنتی ویروس ایمن فروش بالاتری در شهرستانها داشته باشد دلیل دیگری باید داشته باشد .
در مورد قدمت کسپرسکی باید عرض کرد که دلیل فروش این شرکت قدمت آن نمی باشد زیرا براحتی می توان به این نتیجه رسید که شرکتهایی همچون سایمنتک 1981 - ترندماکرو 1988 - جی دیتا و AVG و بسیاری از شرکتهای امنیتی دیگر  از قدمت بسیار بیشتری برخوردارند .

در مورد راحتی نصب مطمئنآ نمی توان محصولی را یافت که راحت تر از محصولات آنتی ویروسهای 2010 شرکت سایمنتک Symantec و نورتون 360 نسخه 4 ، نصب گردد و براحتی با یک کلیک بروزرسانی اولیه شوند  . ( نصب در 30 ثانیه و تنها با یک کلیک ) .

چیزی که بسیاری از کارشناسان و حتی کاربران کامپیوتر پیش از این مشاهده نکرده بودند .

در صحبتهایی که از قول جناب آقای مهدی پور ، مدیر عامل محترم شرکت سهند رایانه نیز نوشته شده است نیز نکاتی وجود دارد .

حرفه ای بودن آنتی ویروس آویرا ؟ !  با احترام به ایشان ، بر چه اساسی می توان نتیجه گرفت که آویرا یک آنتی ویروس حرفه ای می باشد ؟؟؟؟ سخت تر بودن استفاده از نرم افزار به نظر شما حرفه ای تر بودن آن را نشان می دهد ؟؟؟

متاسفانه حقیقتی که وجود دارد این است که بسیاری از کاربران بعد از 1 سال استفاده از آنتی ویروس آویرا ، حاضر به تمدید و استفاده مجدد از این آنتی ویروس نیستند و محصولات این شرکت نتوانسته نظر کاربران را به خود جلب نمایند و متاسفانه رقیب مناسب و خوبی در بازار آنتی ویروسها به حساب نمی آید .

فقط یکی از مزایای ورود آنتی ویروس آویرا و البته کوئیک هیل به بازار ایران این بوده است که کاربران متوجه شوند که نمی توان با توجه به نتایج موسسات و وب سایتهایی مانند Virus Bulletin - AV -Comparative - TopTenReview - PCSL و غیره ، محصولات را انتخاب و خریداری نمود . و این باعث سلب اعتماد کاربران به این وب سایتها شده است که کاملا مشخص می شود چرا بعضی از شرکتهای بزرگ امنیتی و  آنتی ویروس مانند ترندماکرو Trend Micro  ، این وب سایتها را تحریم نموده اند و نتایج آنها را غیر استاندارد و غیر معتبر می دانند و جالب اینکه این شرکتها از پر فروشترین و البته معتبر ترین شرکتها در دنیا می باشند .

در مورد جی دیتا G-Data نیر باید گفت این شرکت در محصولات خود از 2 موتور ویروسیاب استفاده می نماید ( نه 3 موتور ) - آوست بعنوان موتور A و بیت دفندر بعنوان موتور ویروسیاب B.
و قاعدتآ از تکنولوژی های خود نیز بهره می برد .

- آیا این نشریه بدون غرض اقدام به انتشار این مطلب نموده است که جی دیتا 3 موتور جستجو دارد و سرعت اسکن پایینی دارد ؟؟؟!!!

قابل ذکر است محصولات این شرکت حدود 2 سال پیش اقدام به حذف موتور ویروس یاب کسپرسکی از محصولات ضد ویروس خود نموده است .

و از طرفی عمده شناسایی تهدیدات توسط آنتی ویروس جی دیتا توسط موتور آوست A آن صورت می گیرد .

موتور ویروس یاب آوست یکی از موتورهای ویروس یاب خوب می باشد ولی متاسفانه خود محصولات آنتی ویروس  آوست در پاکسازی ( نه شناسایی ) ویروس ها دارای اشکالاتی می باشد .

البته هیچ نرم افزار ضد ویروسی قادر به شناسایی 100% تهدیدات و ویروسها با 0% خطا نمی باشد .

محصولات شرکت جی دیتا نیز با اینکه حجم بالایی دارند ولی بعد از نصب متوجه خواهید شد که منابع سیستم را بسیار کم استفاده می نمایند ( سبک می باشد )  و در مورد اسکن نیز باید گفت سرعت اسکن به نوع تنظیمات و انتخاب موتورهای ویروس یاب آن بستگی دارد .

البته باید گفت کاربران ایرانی ظاهرآ به سرعت اسکن توجه ندارند وگرنه هیچگاه آنتی ویروس نود32 خریداری نمی کردند . سرعت اسکن محصولات ضد ویروس نود32 ( ناد32 ) بسیار کند می باشد .

در مورد گفته جناب آقای عرب یزدی مدیر محترم فروشگاه امین ( که از باسابقه ترین افراد در زمینه عرضه محصولات ضد ویروس در ایران می باشند ) در مورد عدم سخت گیری شرکت نود32 ( ESET ) برای بلاک نمودن لایسنسهای کرکی و سرقتی و دانلود شده از اینترنت باید به نکته ای اشاره نمود :

همانطور که گفتیم بعضی از شرکتهای عرضه کننده ضد ویروس که عمدتآ شرکتهای کوچکی می باشند برای نفوذ نام خود در بازار اقدام به عرضه آنتی ویروسهای رایگان نموده اند . ولی در این بین بعضی از شرکتها بجای عرضه آنتی ویروس رایگان ، از طریق وب سایتهایی اقدام به انتشار لایسنس و کدهای فعالسازی می کنند . ( هرچند در ظاهر ممکن است آنتی ویروس خود آن شرکتها آن وب سایت را فیلتر نمایند . ) 

این شرکتها به این لایسنسها نه ساپورت و پشتیبانی می دهند و نه آپدیت و بروزرسانی اصلی ارائه می دهند و فقط برای رسیدن به اهداف تبلیغاتی خود از این لایسنسها استفاده می کنند .

پس نمی توان گفت شرکت نود32 در حق کاربران ایرانی ( یا حتی دیگر کاربران ) لطفی می کند.

باعث تاسف است که هنوز بسیاری از کاربران فکر می کنند نرم افزارها و ضد ویروسهای کرکی یا لایسنس سرقتی ( دانلود شده از اینترنت ) بروز و آپدیت می شوند و کار می کنند .!

به همین جهت گفته نقل شده از زبان آقای عرب یزدی در مورد لطف شرکت نود32 و انعطاف این شرکت اصلا قابل درک نمی باشد ؟ چه لطفی ؟ چه انعطافی ؟!!!!

اگر بلاک ننمودن لایسنسهای سرقتی می باشد که بروز نمی شوند و تازه از لحاظ امنیتی برای کاربران مشکل آفرین هستند ، این گفته 100% درست است مگر اینکه ایشان معتقد باشند که شرکت نود32 به این لایسنسها ، بروزرسانی اصلی می دهد که باعث تعجب است .

در مورد گفته های جناب آقای لاجوردی - مدیر نرم افزار شرکت رایان بدر - در مورد رقابت بر روی محصولات کسپرسکی بین 2 شرکت کارنما و آتنا باید گفت ظاهرآ ایشان نام توزیع کننده اصلی کسپرسکی در منطقه غرب آسیا و ایران ( شرکتهای تریلیوم و دورانتاش ) را فراموش کرده است.

شرکت آواژنگ سیستم نیز بماند .

البته شرکت گلدن سیستم که به نوعی سهامدار شرکت آواژنگ می باشد در حال حاضر تهیه کننده محصولات خانگی برای شرکت پاد ( پارس آتنا دژ ) می باشد .

شرکت پاد در ابتدا محصولات خانگی را از شرکت الحسانی تهیه می نمود .

در پایان این تحلیل دلیل فراموشی جناب آقای لاجوردی و دیگر همکاران را خواهید فهمید .!!!!

البته در مورد خدمات پس از فروش محصولات کسپرسکی تا حدی حرف ایشان صحیح می باشد .
متاسفانه بعضی از فروشندگان کسپرسکی نتوانسته اند آموزشهای لازم را به مشتریان بدهند و مشکلات آنها را برطرف نمایند .

این شرکتها بدلیل اینکه مداوم با مشتری در ارتباط باشند ، آموزشهای مورد نیاز را به مشتریان ارایه نمی دهند و از طرفی در برخی موارد قادر به برطرف نمودن ساده ترین اشکالات و یا عیب یابی نمی باشند و نبوده اند  .

قابل ذکر است شرکت دورانتاش در این زمینه تخصصی ترین مرکز پشتیبانی و آموزش و مشاوره محصولات کسپرسکی و دیگر محصولات امنیتی و ضد ویروس را در ایران با بیش از 4 سال سابقه دارد .

متاسفانه عمده مشتریان و خریداران ایرانی 2 مشکل اساسی دارند.

- انتظار از شرکتهای فروشنده آنتی ویروس به برطرف نمودن تمام مشکلات شبکه آنها و گاهی مشکلات غیر شبکه ای و کامپیوتری . ( و عمدتآ بصورت رایگان ) - چه انتظار بجایی !!!!!!

بعضی از مشتریان اگر کمی رو داشتند درخواست حل مشکلات شخصی و خانوادگی خود را نیز مطرح می کردند . - متاسفانه به دلایل اخلاقی نمی توان این بحث را باز نمود .

- نداشتن آگاهی و  اطلاعات و دانش کافی و صحیح در زمینه نگهداری شبکه و کامپیوتر .

متاسفانه بسیاری از مدیران شبکه به این مشکل و ویروس فکری آلوده هستند .

همچنین گفته این مدیر شرکت بدرالکتریک نشان می دهد که بیت دفندر نیز رقیب خوبی برای کسپرسکی محسوب نمی شود .  آنجا که اشاره می کند " پاشنه آشیل این شرکتها ( فروشندگان کسپرسکی ) خدمات پس از فروش می باشد . " ایشون بطور غیر مستقیم گفته اند که محصولات کسپرسکی بهتر از بیت دفندر هستند و فقط باید کمی در ارائه خدمات پشتیبانی دقت داشته باشند . "

این هم از مشکلات جوانی و نداشتن تجربه است .

در مورد رابطه قیمت و خدمات پس از فروش باید گفت در کشور ما ( ایران ) نمی توان رابطه مستقیمی پیدا نمود و جالب اینکه در این مقاله نیز به این نکته اشاره شده است .

مدیر عامل محترم کارنما رایانه جناب آقای دره شیری نیز در گفته های خود به زیر فروشی و ارزان فروشی کسپرسکی اشاره می کند : "  فروشندگان نیز با محصولات کسپرسکی آشنا هستند و سود مناسبی از آن کسب می کنند ."  احتمالآ منظور ایشان این است که سعی شده سودی بیشتر از فروش شرکت نود32 نصیب فروشندگان و خرده فروشان شود !!!!!!! تا فروشندگان بگویند کسپرسکی خوب است نه نود32 .

حالا اگه نود32 سود بیشتری داد ، نود32 میشه خوبه .

در این زمینه این 2 شرکت می توانند رقابت کنند تا ببینند به کجا می رسند  . !!!

( بیچاره خریدار )

در گفته های مربوط به  نگرانی ایشان از دیگر فروشندگان کسپرسکی باید گفت از نحوه گفتار کاملا مشخص است که دقیقآ نگرانی ایشان از فروشندگان دیگر کسپرسکی است  .

ولی مدیر عامل محترم شرکت پاد - خانم بحری - دیدگاه منطقی تری و به قول این نشریه مدون تری دارد - بازار برای همه شرکتها - ولی نکته ای در گفته های ایشان وجود دارد :

" زمانی تهدید واقعی این بازار از سوی نرم افزارهای قفل شکسته بود " 

به اعتقاد نویسنده و کارشناسان خبره امنیتی و آنتی ویروس و حتمآ خود سرکار خانم بحری ، نرم افزارهای قفل شکسته در مورد آنتی ویروسها و نرم افزارهای امنیتی تهدید محسوب نمی شوند ، زیرا شرکتهای امنیتی و ضد ویروس به طریقی اقدام به ساخت این نرم افزارها و برنامه های لایسنس و مجوز محصولاتشان می نمایند که هیچ کاربر یا شرکتی قادر نیست بطور غیر اورجینال و ثبت و بروزرسانی غیر آنلاین از نرم افزار آنتی ویروس بخوبی و کامل استفاده نماید و از سرورهای اصلی نیز بروز شوند .

متاسفانه نحوه نوشتار این بخش از مقاله طوری می باشد که ظاهرآ خانم بحری مدیر عامل محترم شرکت پارس آتنا دژ به نرم افزارهای کرکی و لایسنسهای سرقتی معتقد می باشند که به احتمال زیاد اشتباهی از طرف نگارنده مقاله بوده است .

و گرنه شرکتهایی مانند نود32 یا کسپرسکی ( یا حتی آنتی ویروسهای دیگر ) که صدها وب سایت اقدام به انتشار لایسنسهای محصولات این شرکتها و یا کرک آنها می نموند ، هیچگاه موفق به فروش نرم افزارهای ضد ویروس خود نمی شدند .

در مورد قدمت شرکتهای فروشنده آنتی ویروس - 2 شرکت ( فروشگاه امین ) و آواژنگ سیستم از قدیمی ترین شرکتها می باشند و در این میان شرکت آواژنگ سیستم به واسطه شراکت با گلدن سیستم و قدرت مالی و تبلیغاتی بسیار زیاد ، نقش بسیار موثری در زمینه فروش محصولات اورجینال و اصلی بخصوص آنتی ویروس و فرهنگ سازی در این زمینه داشته است .

جالب اینکه جناب آقای عرب یزدی از اولین نمایندگان کسپرسکی در ایران بوده است ولی مشخص نشده به چه دلایلی کسب و کار با مجارها را بر روسها ترجیح داده است .

ضد ویروسهای کرک شده نیز وضعیتشان مشخص است = ویروس با ظاهر آنتی ویروس

دیوانه آن کاربرانی هستند که برای نرم افزار کرکی و لایسنس سرقتی ( یا بهتر بگوییم برای ویروس و آلوده نمودن کامپیوتر یا موبایل خود ) پول پرداخت می کنند .

راهش این است : در گوگل جستجو کنید " license kaspersky یا nod32 serials " دیگه لازم نیست پول بدهید .

اگر هم به دنبال آنتی ویروسهای رایگانی می باشید که شرکتهایی مانند AVG - AVAST - AVIRA - COMODO - MICROSOFT و غیره ارائه می دهنده هستید می توانید به بخش دانلود وب سایت شرکت دورانتاش مراجعه نمائید .

همچنین به نظر نگارنده نقد ، چندین عامل بر روی فروش بیشتر نرم افزارهای ضد ویروس موثر بوده است .

1- پایین آمدن قیمتهای فروش :  در گذشته قیمت فروش اولیه محصولات ضد ویروس بالاتر از قیمت تمدید بوده است - ولی در حال حاضر شرکتها قیمتهای اولیه را نیز به همان سطح قیمتهای تمدید آورده و در بسیاری مواقع اقدام به حذف تمدید نموده اند .

بدین صورت که کاربران هر ساله اقدام خرید لایسنس و محصول جدید می نمایند .

2- افزایش آگاهی و دانش کاربران و مدیران شبکه :  دیگر بسیاری از کاربران معمولی و مدیران شبکه اطلاعات خوبی در مورد امنیت کامپیوتر و موبایل دارند و تجربیات گذشته آنها این نتیجه را داشته است که با کمترین هزینه می توانند بیشترین بازدهی و صرفه جویی را در هزینه ها و زمان داشته باشند .

3- افزایش هزینه های تعمیر و نگهداری موبایلها و کامپیوترها و سفرهای درون شهری و هزینه های زندگی دلیل دیگری بر استفاده از نرم افزارهای ضد ویروس و آنتی ویروس بصورت اورجینال و اصلی  شده است.

4- امنیت اطلاعات و داده ها - حفاظت اطلاعات شخصی و مالی و بانکی

5- استفاده از امکانات دیگر نرم افزار مانند کنترل والدین بر فرزندان - بهینه ساز ویندوز و غیره .

این دلایل از اساسی ترین دلایل استفاده گسترده از نرم افزارهای ضد ویروس و آنتی ویروس
( بصورت اورجینال و اصلی ) می باشد .

هرچند هنوز در این زمینه باید اطلاع رسانی بیشتر و فرهنگسازی بیشتری در بین کاربران عادی و حتی مدیران شبکه انجام داد و کاربران را برای خرید محصولات مناسب راهنمایی نمود .

نکته ای که در این مقاله وجود دارد عدم اشاره به شرکت آواژنگ سیستم می باشد .

بزرگترین نماینده و فروشنده کسپرسکی در ایران .

به نظر شما دلیل این امر چیست ؟؟!!!!

همچنین از شرکت دورانتاش - عرضه کننده برتر نرم افزارهای ضد ویروس و نماینده توزیع کننده منطقه غرب آسیای کسپرسکی - شرکت Trillium information security systems . که دفتر این شرکت در ایران اقدام به معرفی و عرضه طیف کاملی از نرم افزارهای ضد ویروس نموده است نیز نامی برده نشده .

رقابت ؟ تهدید بازار ؟ یا احساس خطر ؟

آیا این مقاله به نوعی نشان دهنده یک مبارزه در بازار نرم افزارهای امنیتی و ضد ویروسها نیست ؟

ولی مبارزه با چه شرکتی یا شرکتهایی و یا با چه محصولاتی ؟

آیا عدم تبلیغ بیش از 1 ساله شرکت آواژنگ سیستم بر روی محصولات کسپرسکی دلیل خاصی می تواند داشته باشد !!!!

توجه ( ظاهرآ نمودارهای شماره 5 و 6 جابجا شماره گذاری شده اند . )

جواب این سوال را تعداد بسیاری از همکاران عرضه کننده محصولات ضد ویروس در ایران و حتی در خاورمیانه می دانند . ولی فکر می کنم کاربران بهتر است کمی تامل نمایند تا به جواب این سوال برسند .

قابل ذکر است هفته نامه عصر ارتباط همان نشریه ای می باشد که از درج کوچکترین آگهی های شرکت دورانتاش ( توزیع کننده محصولات ضد ویروس و نماینده توزیع کننده منطقه غرب  آسیای کسپرسکی ) خودداری نمود که در همین وب سایت قبلا خبر آن درج شده است .

خبرگزاری امنیت فناوری اطلاعات

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد