امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

امنیت هدیه ما به شماست

امنیت در دنیای دیجیتال - دیسنا : اولین پایگاه اطلاع رسانی فضای تبادل اطلاعات

آیا کاربران ایرانی دانش انتخاب یک آنتی ویروس خوب را دارند ؟

یاداشت تحلیلی :
در ابتدای این یادداشت عرض می کنم که نیت از این نوشتار فقط بررسی موضوع امنیت اطلاعات و کمک به افزایش آگاهی و دانش  کاربران ایرانی در این حوزه و همچنین انتخاب  محصول امنیتی مناسب جهت حفاظت از آنها در برابر هزاران تهدیدی است که متوجه کاربران می باشد .

نشریه اطلاعات فناوران طی درج گزارشی از میزان فروش آنتی ویروسها در فروشگاه های زنجیره ای لاوان اقدام به ارائه آماری نمود که بسیار جالب توجه است .

این گزارش که در دی ماه 1388 ارائه شده فقط برای 1 هفته فروش می باشد و شاید بتوان گفت نمی توان خیلی به این آمار برای بررسی موارد مشخصی تکیه و اعتماد نمود .

 امیدواریم این آمار نیز مانند خیلی از آمارهای دیگر ارائه شده در کشور ما که با ضریب خطای 100% یا حتی بالاتر ، همراه نبوده باشد .

و متاسفانه بیشتر آمارهایی که توسط این شرکتها یا اشخاص ارائه می شود با اهداف تبلیغاتی ارائه می شود .

دلیل دیگر تردید در این آمار ،  عضو بودن رئیس محترم هیئت مدیره یکی از شرکتهای عرضه کننده و تامین کننده یکی از برندهای آنتی ویروس فروشگاه های لاوان که  اتفاقآ عضو هیئت مدیره دومین شرکت تامین کننده کالاهای لاوان یعنی سازگار ارقام می باشد و از طرفی از اعضای هیئت مدیره نظام صنفی استان تهران نیز می باشد است .

باید گفت آماری که از طرف شرکتهایی مانند ترندماکرو ( بخصوص در مورد میزان فروش ) ارائه می شود بدلیل اینکه این شرکت بصورت سهامی عام ( بورس اوراق بهادار توکیو ) هدایت می شود قابل استناد تر و خیلی معتبر تر می باشد .

وقتی وب سایتهایی مانند ویروس بولیتن Virus Bulletin , av comparative و
toptenreview و PCSL متهم به دستکاری در نتایج مقایسه ای آنتی ویروسها می باشند  و چند شرکت بزرگ آنتی ویروس بخصوص ترند ماکرو آنها را تحریم نموده اند و یا شرکتهایی مانند مک آفی و سایمنتک و سوپوس که از بزرگترین عرضه کنندگان آنتی ویروس می باشند برای به عقب راندن و نفوذ در بازار محصولات آنتی ویروس ترند ماکرو ( PC-Cillin ) با هم همکاری می نمایند - حتی شرکت پاندا نیز که شرکتی نوپا و رو به رشد در این بازار می باشد اقدام به تحریم این سایتها نموده است ،  این موضوع  نشان دهنده یک جنگ واقعی در این حوزه می باشد و به همین دلیل باید کاربران دقت بسیار بیشتری در مورد انتخاب محصول آنتی ویروس خود نمایند .

و آیا امکان دارد این شرکتها برای به عقب راندن شرکت ژاپنی ترند ماکرو Trend Micro با همکار روسی خود ( کسپرسکی Kaspersky ) نیز هم پیمان شوند  ؟

ولی به هر صورت با توجه به عدم وجود آمار دیگری در این مورد که کاملا هم طبیعی می باشد ،  به طور استثناء ما از این آمار برای بررسی یک موضوع استفاده می نمائیم که در ادامه مطلب به آن می پردازیم .

در این گزارش  گفته شده که در 1 هفته فروش 19 دی تا 26 دی ماه 1388 آنتی ویروس کسپرسکی با 34/72% فروش در صدر قرار دارد که شاید تا حدی طبیعی به نظر برسد .

شرکت کسپرسکی با افزایش تعداد نمایندگان خود در ایران و متاسفانه عدم وجود قدرتمند شرکتهای بزرگ عرضه کننده آنتی ویروس مانند ترند ماکرو و سایمنتک و متاسفانه تحریم سفت و سخت شرکت مک آفی تا حدی در این بازار پیشتازی می کند و کاربران نیز خود را از آشنایی و استفاده از  آنتی ویروسهای دیگر محروم ساخته اند  .

ولی رده دوم فروش به شرکت مهران رایانه با محصولات آنتی ویروس ایمن اختصاص دارد که بالاتر از شرکتهایی مانند پاندا و بیت دفندر قرار دارد که بسیار جالب توجه می باشد .

تنها در صورت درست بودن این گزارش شاید بتوان گفت 100% کاربرانی که اقدام به تهیه این آنتی ویروس می نمایند فقط و فقط بدلیل فارسی بودن محیط نرم افزاری آن اقدام به خرید آن می نمایند و موارد دیگری مانند میزان قابلیت  شناسایی و تشخیص و از بین بردن ویروسها را در نظر نمی گیرند و به اصول اولیه تهیه یک نرم افزار امنیتی و آنتی ویروس آشنایی ندارند و به قول معروف بی سواد دیجیتالی محسوب می شوند . 

 این نشان می دهد هنوز تعداد بسیار زیادی از کاربران کامپیوتر در ایران هیچگونه دانش و آگاهی در زمینه انتخاب آنتی ویروس مناسب ندارند .

البته بنده هم مانند شما علاقه مند به استفاده از نرم افزار ایرانی هستم ولی خوب قاعدتا باید آن نرم افزار حداقل شرایطی را برای استفاده داشته باشد .

آیا می دانستید آنتی ویروس ایمن قادر به مقابله با ساده ترین تهدیدات کامپیوتری نمی باشد ؟ 

نمونه بارز آن کرمهای اینترنتی است . که این شرکت در برنامه کاری خود هیچگونه برنامه ای برای مقابله با این نوع تهدیدات ندارد.  زیرا به اعتقاد این شرکت رشد تعداد کرمهای اینترنتی و worm ها به حدی است که این شرکت قادر به مقابله با آنها نیست ؟

آیا می دانستید که بطور متوسط در هر روز حدود 25000 ویروس جدید ( که طبق پیشبینی شرکت ترند ماکرو PC-Cillin به حدود  57000 ویروس و تهدید در روز در سال 2010 خواهد رسید .)  سیستمهای کامپیوتری - موبایل و زندگی [ دیجیتالی ] ما را تهدید می کنند ولی این شرکت حداکثر هفته ای فقط ضد ویروس 150 * ویروس را به بانک اطلاعات نرم افزار خود اضافه می کند ؟

نرم افزار این شرکت کدام یک از استاندارهای لازم را بعنوان یک نرم افزار امنیتی دارد ؟

نرم افزار این شرکت کدام یک از تکنولوژی های نوین را در حفاظت از کاربران خود بکار می گیرد ؟

ناآگاهی و عدم دانش کاربران ایرانی فقط محدود به استفاده از این آنتی ویروس نمی شود .

البته کاری که در شرکت مهران رایانه انجام می شود قابل تقدیر می باشد و برای مجموعه آنها آرزوی موفقیت داریم زیرا به آنها باید به عنوان یک شرکت تولید کننده نگاه شود نه یک شرکت عرضه کننده و توزیع کننده محصولات آنتی ویروس ، ولی شیوه حفاظتی آنها کاربران را بخطر می اندازد ، نه اینکه کاربران و مشتریان این شرکت را محافظت نماید .

متاسفانه بعد از اعمال تحریمهای بین المللی بر ضد ایران تمام شرکتهای آنتی ویروس یا با حذف نام نماینده های ایران یا عدم فروش مستقیم به ایران ( که خوشبختانه خیلی از این شرکتها بصورت غیر مستقیم در حال همکاری با شرکتهای ایرانی می باشند .)  و حتی در 1 مورد  بستن سرورهای رجیستر و بروزرسانی بر روی کاربران ایرانی 
( شرکت مک آفی ) بازار ایران را بازاری بکر برای شرکتهای بسیار کوچکتر نموده اند .

اکثر این شرکتهای باقی مانده بدلیل اینکه جایگاهی در بازارهای جهانی و بخصوص اروپا و آمریکای شمالی و کشورهای پیشرفته شرق آسیا مانند سنگاپور - ژاپن و تایوان ندارند بطور کلی در کشورهای خاصی مانند ایران فعالیت می نمایند و معمولا از راه های زیر تلاش جهت جذب مشتری و برند سازی برای خود می نمایند که می توان به موارد زیر اشاره نمود :

1- انتشار لایسنس در اینترنت : این شرکتها با تاسیس سایتهایی اقدام به انتشار لایسنس و کد فعالسازی یا فایلهای فعالسازی می نمایند و این هدف را دنبال می کنند تا  کاربران بیشتری  نرم افزار آنتی ویروس این شرکتها را نصب نموده و با آن آشنا شوند ، تا نام آنها را در بازار فروش محصولات امنیتی معتبرتر و پر رنگتر جلوه دهد .

2- ارائه ابزارها و خدمات رایگان گوناگون که این مورد نیز باعث جلب کاربران بیشتری می شود .

تعدادی از این شرکتها نیز اقدام به ارائه نسخه های رایگان آنتی ویروس البته با ویژگی های کمتر و بروزرسانی دیرتر  نموده اند تا اقدام به توسعه بازار تبلیغاتی خود نمایند و به نوعی می خواهند نام خود را سر زبانها بیندازند .

باید در نظر داشت بالاخره هر شخصی برای حفظ امنیت اطلاعات و داده های خود و گشت و گذار امن در اینترنت و آسودگی خیال باید اقدام به خرید و تهیه محصول آنتی ویروس با ویژگی های بیشتری نمایند که قابلیت بروزرسانی فوری را نیز داشته باشد .

برای نمونه سیستم مدیریت لایسنس محصولات خانگی ترند ماکرو Trend Micro به شکلی است که استفاده از نرم افزار را با لایسنس سرقتی حتی برای مدت محدود را نیز تا حد بسیار زیادی غیر ممکن نموده است و با توجه به کد نمودن و رمزنگاری سورس فایل نرم افزارهای آنتی ویروس این شرکت نیز کرک نمودن آن بسیار سخت و مشکل می باشد و باید توجه داشت تقریبا تمام افراد و شرکتهای استفاده کننده از محصولات این شرکت با رضایت کامل اقدام به خرید محصولات این شرکت نموده اند و می نمایند .

3- این شرکتها با تاسیس سایتهای متعدد مقایسه ای و تبلیغ برای این وب سایتها و یا زدو بند با موسسات و سایتهایی که اقدام به انتشار نتایج مقایسه آنتی ویروسها می نمایند ، اقدام به جعل هدفمند نتایج مقایسه ای آنتی ویروسها می نمایند تا بدین وسیله کاربران و نهایتآ بازار فروش محصولات امنیتی و آنتی ویروس را به سمت خود متمایل نمایند .

البته در این مورد حتی با سایتها و شرکتهای تست گیرنده دیگری ممکن است همکاری نمایند . که نمونه های آن را در یادداشتهای قبلی ذکر نمودیم .

باید بدانیم شاید هنوز بطور کامل مفاهیم امنیت اطلاعات و داده ها و امنیت اطلاعات و حسابهای مالی و اعتباری و هزینه های گزافی که هر روزه بوسیله ویروسها و تهدیدات دیجیتالی بر دوش کاربران ما گذاشته می شود برای بعضی از کاربران مشخص و واضح نشده باشد ولی در تمام کشورهای پیشرفته و توسعه یافته این موضوعات بسیار مهم و با اهمیت است .

برای یک نمونه کافیست بدانید در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی دارندگان کارت اعتباری ممکن است در کارت بانکی و کارتهای اعتباری خود اعتباری حداقل از 10 هزار دلار تا 50 هزار دلار داشته باشد و بسیاری از خریدهای آنها از طریق اینترنت صورت می گیرد . 

و در این کشورها  اکثر شبکه های شرکتها و سازمانها و حتی کامپیوتر ها - نوت بوک ها و موبایل اشخاص بطور 24 ساعته به اینترنت پر سرعت ( حداقل 1 مگابایت بر ثانیه )  متصل می باشند .

و همین موضوعات اهمیت امنیت اطلاعات و داده ها و اطلاعات هویتی و مالی و استفاده از آنتی ویروس مناسب را بسیار با اهمیت تر و پر رنگتر می نماید .

البته علاقه مندی کاربران ایرانی به استفاده از نرم افزار با محیط فارسی طبیعی به نظر می رسد :

البته ما نیز امیدواریم کاربران ایرانی  با مطالعه و آموزش و دقت بیشتر میزان آگاهی و دانش خود را در مورد امنیت اطلاعات و داده ها و حفظ اطلاعات هویتی و مالی پیش از پیش افزایش دهند .

مورد بعدی عرضه آنتی ویروس مک آفی McAfee در مجموعه فروشگاه های لاوان می باشد  و نکته جالب در مورد این آنتی ویروس این است که سرورهای رجیستر و بروزرسانی و آپدیت محصولات این آنتی ویروس کلآ بر روی کاربران ایرانی بسته است - حتی در صورتی که شما لایسنس اصلی این شرکت را نیز تهیه بفرمائید قادر به استفاده از آن نمی باشید - و عرضه این آنتی ویروس جای تعجب بسیار دارد .

کاربران عزیز توجه داشته باشند برای اینکه بتوانند تشخیص دهند بروزرسانی آنتی ویروسهای یک شرکت بر روی کاربران ایرانی بسته است بعد از دانلود سورس اصلی فایل آنتی ویروس از وب سایت اصلی آن شرکت ( البته شرکتی مانند سایمنتک فقط سرور دانلود را بر روی کاربران ایرانی بسته ولی سرورهای رجیستر و بروزرسانی آنتی ویروس آن بر روی کاربران ایرانی باز است .)  اقدام به نصب آن بصورت Trial و تستی نمایند تا براحتی به پاسخ سوالات خود برسند .
باید گفت بسیاری از کاربران ایرانی براحتی گول تبلیغات رنگی و دهان پر کن شرکتها را می خورند . که نمونه آن در مورد آنتی ویروس فارسی کامیران می باشد که مدعی استفاده از موتور جستجوی ویروس ناد 32 ( نود 32 ) می باشد .

که البته شرکت نود32 این مطلب را هیچگاه تائید نکرده است . ( با مراجعه به بخش Partner های این شرکت در وب سایت رسمی نود 32 مشخص می شود که نه تنها آنتی ویروس کامیران بلکه هیچ شرکت دیگری از موتور جستجوی  شرکت eset - NOD32 استفاده نمی نماید . )

جالب توجه است مدارکی دال بر اثبات این ادعا وجود ندارد و پاسخی از این شرکت به درخواست خبرگزاری امنیت اطلاعات دورانتاش مبنی بر مدارک فنی در این مورد  پاسخی دریافت نشد .

مدل تبلیغاتی این شرکت : 


قابل توجه افرادی که از ویروسهای کامپیوتری رنج میبرند .
 
1-کاملاً بروز رسانی شده
2- سریعترین آنتی ویروس حال حاضر جهان
3-پشتیبانی کامل توسط متخصصین شرکت مهندسی کامیران
4-محیط کاملاً فارسی به همراه پیغامها و هشدارهای فارسی
5-دارای فناوری هوش مصنوعی برای تشخیص ویروسهای ناشناخته
6-پاکسازی 100%کلیه ویروسهای شناخته شده ایرانی و خارجی
7-حداقل کاهش سرعت سیستم در هنگام فعالیت به نسبت سایر آنتی ویروسها

8-آپدیت خودکار ، سریع و رایگان از اینترنت (روزانه کمتر از 1 دقیقه )

مواردی که هر شخصی و هر شرکتی می تواند براحتی مدعی آن باشد .

باید بپذیریم امروزه سلامت - حفظ محیط زیست - ترافیک - کار - تجارت - تفریح -سفر -  آموزش - ارتباطات  و تمام جنبه های زندگی ما در تمام لحظه های آن ، روز به روز دیجیتالی تر می شود و بحث امنیت دیجیتالی اولین اولین و مهمترین دل نگرانی و مشغله فکری هر شخص و شرکتی خواهد بود .

این یاداشت را به دقت از ابتدای آن مطالعه بفرمائید .

* اطلاعات مربوطه از  شرکت مهران رایانه اخذ شده است .

کسپرسکی کاسپرسکی کسپراسکی Kaspersky دورانتاش دوراونتاش آنتی ویروس ضد ویروس بهترین ویرسیاب بهترین آنتی ویروس دنیا برترین آنتی ویروس ضد ویروس دورانتاش نماینده آنتی ویروس ایران توزیع کننده نرم افزار آنتی ویروس ایران خاورمیانه کارنمارایانه آواژنگ پارس آتنا دژ تجارت امن خاورمیانه تریلیوم دورانتاش جی دیتا اف سکیور مک آفی سیمانتک سایمنتک نورتون ناد32 نود32 آویرا سهند رایان آوست ای وی جی بیت دفندر پاندا واکسینه
  
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد