خوب سلام.
من ی پست نوشتم با عنوان " کاربران نا آشنا به نرم افزارای اورجینال " که هنوز یکم از مطلبش مونده گفتم که بیام بقیش رو هم بگم .
راستش همون موقع که اون مطلب رو می نوشتم بعضی جاهاش جا موند - آخه من زیاد تو کار ادیت مدیت نیستم و مستقیم مطلب رو بعد از اینکه نوشتم تو وبلاگ درج می کنم .
داشتم می گفتم که خیلی از کاربرا فکر می کنند هر گردی گردو هست ، یعنی هر سی دی یا دی وی دی که نقره ای باشه یا به قولی سی دی کارخانه ای باشه اورجیناله که گفتیم همچین چیزی نیست - خوب من به جرعت می تونم بگم 99% شرکتهایی که نرم افزار اورجینال تو ایران عرضه می کنند سی دی های رایت شده که کاملا مشخص هستند رو به بازار عرضه کردند .
ما حتی سی دی هایی که تو پک های آنتی ویروس شرکت الحسانی ( توزیع کننده محصولات خانگی کسپرسکی تو خاورمیانه ) هست هم دیدیم که سی دی نقره ای نیست و طرح سی دی ظاهرا چاپ آفست هستش و روی سی دی کاملا مشخص هست که سی دی هایی هست که توسط رایتر ( داپلیکیت ) رایت می شوند .
پس خوبه کاربر به این نکته توجه داشت باشند .
این حتی در مورد شکل عرضه محصولات هم هست یعنی اینطور نیست که حتمآ یک نرم افزار اورجینال داخل یک پک مقوایی بزرگ و خیلی شکیل با 100 تا هولوگرام باشه ، هرچند خوبه که به این صورت عرضه بشه ولی خوب ممکنه شما فقط یک کد که بهش کد فعالسازی می گند رو با ایمیل بگیرید یا ممکنه نرم افزار توی پک های دی وی دی DVD Pack عرضه بشه .
اون چیزی که توی نرم افزارهای اورجینال مهم هست اینکه از جای فروشندگان معتبر که محصول رو از شرکتهای نمایندگی اصلی تهیه ی کنند خریداری بشه یا حتی اگه امکانش بود از خود شرکت اصلی ( نماینده ایران ) خریداری بشه .مثلا آنت ویروسهای کسپرسکی ( آواژنگ - آتنا- کارنما رایانه و دورانتاش ) که عرضه کننده های رسمی آنتی ویروسهای کسپرسکی تو ایران هستند تهیه بشه . یا بیت دفندر از 3 شرکت تکسا - رایان بدر و پاکچین - یا جدیدآ هم جی دیتا از شرکت دورانتاش -
من بعضآ تو تبلیغات یا توسط فروشندها دیدم که می گن این نرم افزار کرکی ( مجانی که کرک شده ) آپدیت میشه و مشکلی نداره و اینجور حرفا و سی دی نقره ای هم داره و توپ توپ کار می کنه و مشکلی نداره و ....
خوب متاسفانه اینها کاری بجز گمراه کردن کاربر انجام نمی دن .
یکی از دلایلش اینه که فروش نرم افزارهای غیر اورجینال بخاطر ارزونیش خیلی راحت هست ( تو مملکت ما و بخاطر عدم آگاهی کاربرا ) که شما با 2000 تا 5000 تومن می تونید اون رو تهیه کنید .
و از طرفی کلی برای فروشنده و همینطور برای تولید کنندش سود داره ( خرجش فقط رایت و چاپ سی دی یا دی وی دی هست ) و بعدش اینکه کاربر بعد از مدت کوتاهی دوباره به مشکل بر می خوره و دوباره میاد یک سی دی جدید می خره ( سود چند برابری ) و کاربر چون از ی کالای تقلبی استفاده می کنه ممکنه در سال 3 یا حتی 7-8 مرتبه بیاد سی دی بخره ( باز به اون بندگان خدا نرم افزار و آنتی ویروس کرک شده می دن ) .
از طرف دیگه هم وقتی کاربر این مدل سی دی ها رو می خره وقتی به مشکل بر بخوره چون نرم افزار تقلبی و کرک شده خریده و قاعدتا پشتیبانی نداره زنگ نمی زنه و غر غر نمی کنه .
خوب همه اینها باعث میشه بیشتر فروشندگان از خیر دلسوزی بگذرن تازه 4 تا راهنمایی آبکی و اشتباه هم بکنند و فکر سودشو باشند .
حالا این وسط تو کشور ما هم که قانون درست حسابی که وجود نداره از همه بدتره و کارا برای کسایی که می خوان تو این زمینه هم اطلاع رسانی کنند یا تو ضمینه فروش نرم افزارهای اورجینال کار می کنند سخت کرده .
باید بدونید در اکثر کشورهای دنیا ممکنه شما یک نوت بوک یا کامپیوتری که تو ایران مثلا 1 میلیون تومن هست رو 500 هزار تومن بخرید ولی باید چیزی معادل همین مبلغ بابت نرم افزار پول بدین (البته بهتر هست چون اونطوری خیلی خیلی کمتر به مشکل بر می خورید و هر روز یک پاتون تو خدمات کامپیوتری نیست و کیستون زیر بغلتون نیست ) .
حالا چرا روی بحث استفاده از نرم افزار اورجینال روی آنتی ویروسها حساسیت وجود داره و تاکید ما رو این ضمینه بیشتره . ( می خواهیم کالامون رو بفروشیم یا ... ) خوب حقیقتش نه و دلایلش رو هم الان می گم .
1- آنتی ویروس پایه ایی ترین نرم افزار بعد از سیستم عامل هست بعلت اینکه تمام ورودی ها و خروجی ها و ترافیکی ( داده ها ) که وارد یا خارج میشه رو چک می کنه و ثبات سیستم خیلی وابسته به این نرم افزار هستش .
2- ویروسها باعث 99.8% مشکلات کامپیوتری هستند که برای کاربرا پیش میاد و خیلی کم پیش میاد سخت افزار کامپیوتر اگه از ابتدا خوب انتخاب و خریداری بشه مشکل پیدا کنه . شاید سالی یا 2 سالی 1 بار .
3- وقتی شما مشکل نرم افزاری پیدا می کنید در 80% موارد باید ویندوز رو عوض کنید و دردسر تعویض ویندوز و نصب مجدد برنامه ها رو باید بکشید و برای این مورد هزینه کنید - اگر هم پسر خاله ای - دختر عمویی - تو فامیل دارید که این کار رو مجانی برای شما انجام میده می بینید 3 ماه بعد از اینکه کامپیوتر خریدید دیگه خونه شما آفتابی نمیشه . خوب بنده خدا از کار و زندگی میوفته و ماهی 2-3 بار باید بیاد به مشکالات شما رسیدگی کنه . ( دکتر خانوادگی کامپیوتر )
4- شرکتهای امنیتی که آنتی ویروس تولید می کنند از همه زرنگتر تشریف دارن حالا چطوری !!!!
خوب اونها می دونند بعضی از کاربراها از نرم افزار اونها سویه استفاده می کنند .
اولا نرم افزارها و آنتی ویروسهای کرک شده از سرور های اصلی بروز و آپدیت نمی شند ( زحمت الکی نکشید )
دوما اگه با کد هم فعال بشن کد اونها خیی راحت شناسای میشند و یا از سرورهای اصلی بروز نمی شند و یا اینکه کد اونها بلک Block میشه .
ی بنده خدا می گفت این شرکتها اکثر ویروسها رو خودشون می نویسند و بقولی خودشون رئیس ویروس نویسها و کلاه بردارا هستند . که من فکر کنم تا حد زیادی درست باشه .
خوب این موضوع چه درست باشه و چه نباشه طوری پیش رفتن که کاربرا و سازمانها مجبور به استفاده از نرم افزار اونها هستند و با توضیحاتی که دادم جتمآ هم باید بصورت اصلی و اورجینال استفاده کنند .
شاید برای همینه عین خیالشون نیست خیلی ها تو بازارشون کرک شده می فروشن چون خودشون خیلی راحت کار نظارت رو دارن روی نرم افزارهاشون انجام میدن .
مثل این هستش که شما باید برای راه رفتن کفش بخرید حالا هر مدلی می خواد باشه . اگه جنسش خوب باشه ، راحت می پوشید و پاهاتون هم نمی زنه و اذیت نمی کنه و بقولی حسابی براتون کار می کنه و اگه بد باشه بعد از 2 روز دلتون رو می زنه و باید دنبال یک کفش دیگه باشید .
البته خدا رحم کرده ما ایرانیها تولید کننده نیستیم چون اگر ما تولید کننده آنتی ویروس بودیم و بخصوص اگه کسی دیگه تولید نمی کرد مطمئنآ نرم افزاری که اونها الان دارن با 40 هزار تومن به من و شما می دن زیر 400 - 500 هزار تومن نمی دادیم . شاید هم بیشتر - البته حتما کپی کارت شناسایی و کارت ملی و شناسنامه خودمون و تا 7 جد آبادمون و هزار چیز دیگه هم باید می دادیم ممکن بود حتی سهمیه بندیش کنند و از شما کارت جانبازی و شهیدی چیزی هم می خواستن ) خارجی ها هم کارت شرکت تو جنگ جهانی اول و دوم رو باید می دادن تازه 100% ازشون خسارتهای جنگ هم می گرفتیم . ( بخندین )
حتمآ خوب می دونید که بعضی از ما ایرانیها چه اخلاقهای بدی داریم - کافیه بدونیم یا حتی احساس کنیم کسی کارش به ما گیره - اونوقت که تمام عقده هامون رو سر اون بندگان خدا خالی می کنیم - نفسش هم می گیریم ، کفشمون هم می دیم واکس بزنه و کاری می کنیم از زنده بودنش سیر بشه . ( متاسفم ولی عین حقیقته ) .
پس خدا رو شکر کنیم که به گربه ها شاخ نداد . ( حکمت الهی ) .
خوبه این وب لاگ هستش که ما یکم درد دل کنیم و بنویسیم وگرنه ممکن بود عقده ای بشیم و ی بلایی سر خودمون یا دیگران بیاریم .
خدایا شکرت .
خوب من تو این پست همه چی نوشتم اگه اینطوری پیش برم ممکنه کم کم راجع به سیاست و ازدواج هم مطلب بنویسم .
راستی یک سوالی که خیلی از دوستان از من پرسیدن اینه که چرا نرم افزارهای آنتی ویروس بصورت سالانه باید خریداری بشه ( یا بهتره بگم فقط بصورت سالانه هست ) و مثل خیلی از نرم افزارهای دیگه ( ویندوز و ... ) اینطوری نیست که یکبار خریداری بشه و استفاده کنید .
خوب این موضوع خیلی واضح هستش ، در روز چیزی بین 15000 تا 15000 ویروس جدید به دنیای آی تی ( کامپیوتر و موبایل ) وارد میشه و اینها نیاز به بررسی توسط شرکتهای تولید کننده آنتی ویروس دارند و باید راه حل آنها ( آپدیت و برورسانی ) آنها اعمال بشه تا کاربرا بتونند از اونها استفاده کنند تا از خطر تهدیدات و ویروسهای جدید هم دور باشند .
یعنی این شرکتها باید این کار رو برای همیشه انجام بدن و به کاربرای استفاده کننده از نرم افزار آنتی ویروسشون سرویس بدن و این هزینه خیلی زیاده داره برای این است که این نرم افزارها بصورت شارژ یا خریدها و لایسنسهای سالانه هستش .
مثل هزینه قبض آب و برق که باید هر 2 ماه یکبار پرداخت بشه .
پس اگه کسی گفت نرم افزار آنتی ویروس شما مادام العمر هست و توپ توپ کار می کنه ، بدونید که داره ی کلاه اساسی سرتون میزاره و می خواد از نا آگاهی شما سوئه استفاده کنه .
توی همین کشور خودمون خیلی نرم افزارها فروخته می شن و بابتش هزینه های شارژ زیادی گرفته می شه . نمونش نرم افزارهای حسابداری و ..... تازه این نرم افزارها یکبار نوشته میشه و هر ایرادی پیدا می کنه قاعدتا باید تولید کنندش به رایگان حلش کنه . که اینطوری نیست .
خیلی از دوستان من تولید کننده نرم افزارهای حسابداری و فروشگاهی و رستوران هستند و خودم دیدم که هیچوقت پیشنهاد استفاده از آنتی ویروس اورجینال به کاربر خودشون نمی دند چون وقتی کاربر از نطر ویروسی مشکل نداشته باشه شاید سالی یکبار هم زنگ نزینه و ساپورت نخواد و خوب اکثر این شرکتها بابت پشتیبانی و برطرف کردن مشکل سودهای خیلی خوبی در میارن که به جرعت می تونم بگم ممکنه تا 10 برابر قیمتی که نرم افزارشون رو فروختن از این راه سود عایدشون میشه .
یک مثال خیلی ساده : برنامه حسابداری همکاران سیستم اگه حدود 3 میل قیمت باشه - شرکت همکاران سیستم بابت پشتیبانیش ( که تازه خیلی از مشکلاتش از خود نرم افزار هستش ( منبع : اکثر شرکهایی که از ما آنتی ویروس خریداری کردن ) ماهی حدود 200 تا 500 هزار تومن هزینه پشتیبانی می گیره . ( ایاب و ذهابش هم جدا می گیره ) .
شاد و پیروز